кои хора не бива да ядат диня

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Лятото е сезонът на дините и това е един от най-консумираните плодове по време на жегите.Семките от динята са полезни за бъбрецитеМного малко са плодовете, които съдържат толкова вода, както динята. При нея съдържанието на водата …Jul 13 2019skafeto.com

Оказва се обаче, че някои дини на пазара могат да бъдат изключително опасни за здравето.

Хората започват да купуват сочните дини още в началото на юли, но експертите препоръчват да започнете да ядете дини едва в края на август.

Това се дължи на факта, че ранните дини крият много опасности. Често производителите използват интензивна технология на отглеждането им, което води до натрупване на нитрати, които впоследствие в организма се превръщат в токсични вещества.

Учените предупреждават, че динята не трябва да се яде в големи количества. Динята се състои от 80% вода, затова е силен диуретик, който натоварва серизно бъбреците.Страхотен трик с диня! Ето как да смаете приятелите си, като извадите плода цял от кората (ВИДЕО)Динята е един от любимите летни плодове на милиони хора. Тя ни разхлажда, доставя необходимата доза …Aug 10 2017skafeto.com

Именно затова не е подходяща за хора с камъни в бъбреците. Също така, не трябва да се консумира от пациенти с захарен диабет от първи тип, хора с нарушено храносмилане или диария, пациенти с пиелонефрит и при заболявания на панкреаса в острата фаза.


loading...