сладки картофи

Напоследък в България все по-често в магазините се продават сладки картофи, така наречените батати. Всъщност те не трябва да бъдат разглеждани единствено като сладка алтернатива на нормалните картофи или пък като странна съставка в екзотично ястие. Защото бататите с един от най-добрите естествени регулатори на теглото и кръвното налягане. Дори водата от варенето на сладките картофи би могла да се използва в регулирането на теглото и неутрализирането на натрупаните мазнини. За това сочат резултатите от няколко независими едно от друго проучвания.

Сладките картофи се оказват изключително богат на много полезни и здравословни вещества

Сред тях са витамините от група В, антиоксиданти, витамин А, витамин С, даващи енергия и стимулиращи образуването на нови кръвни клетки. Веществата в сладките картофи се свързват дори с превенцията на различни видове рак.

Споменатата вода, в която са били сварени сладките картофи, пък е много богата не само на изброените вещества, но и на скорбяла, която има силни ефекти при отслабването и помага за ускоряването на храносмилането и топенето на мазнините.Таблица със стойности: Какво е нормалното кръвно налягане според възрастта?Кръвното налягане на всеки човек трябва да бъде в рамките на определени граници, за да бъде той здра…Jun 4 2017skafeto.com

Екип на Националната земеделска изследователска организация по храните на Япония пък вече провежда серия от експерименти, свързани с отпадъчната вода след варене на батати. В Страната на изгряващото слънце вече са убедени в полезните ѝ свойства и дори разработват програма за включването на водата в промишлени мащаби. Според учените именно тази вода може да се окаже най-големият помощник на човечеството в глобален аспект за борбата срещу затлъстяването.

Водата от сладките картофи влияе на телесното тегло, редуцира мастната тъкан и потенциално подобрява цялостния здравен статус. Нещо повече – в световен мащаб се произвеждат повече от 100 милиона метрични тона сладки картофи годишно. 90% от тази реколта се отглежда в развитите страни. Ето защо планът би имал ефект, смятат изследователите.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Край на високото кръвно налягане! С този вълшебен чай проблемите ви ще бъдат забравени!Безпокоите се, че поддържате високо кръвно налягане? А не искате да се тъпчете с хапчета? Добре – ту…Apr 12 2017skafeto.com

loading...