кой продукт

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Често става така, че светило в медицината или науката излиза с изявление по дадена тема. Тези изказвания обикновено предизвикват интерес, а и са полезни, тъй като обикновено са подкрепени с доказателства. Днес ще ви представим кой продукт ни дава силен имунитет, след като проф. Мермерски разкри тайната.

Храната, която ядем може да ни излекува, но и да ни навреди – ако не се храним с правилните продукти, предават от zdrave.to. Коя е храната, която да консумираме за дълголетие и силен имунитет – това ни разказа проф. д-р Христо Минков Мермерски. Оказва се, че понякога в човешкия организъм могат да се натрупат от 4 до 6 кг. бактерии повече, отколкото са клетките в организма, в това число и токсини.

Един от плодовете, които се справят най-добре с пречистването на тялото, е ябълката, посочи проф. Мермерски: „Ако вие всеки ден изяждате по две ябълки, ви се решават два въпроса – първо ябълката съдържа пектин, който абсорбира мръсотиите. Второто нещо е, че ябълката съдържа целулоза – разтворима и неразтворима, и трето – зарежда ви с 15-16 полезни неща”.

За добър сън ябълките могат да се консумират непосредствено преди лягане. Друг плод, който унищожава над 100 вида вредни бактерии, е грейпфрутът, който същевременно зарежда с енергия. Българската чушка капия пък съдържа толкова витамин C и A, колкото лимона. Важно е обаче, ако искаме да запазим тези ѝ свойства, не трябва да я печем.

Особено полезен при проблеми с бъбреците е чемширът. За да нямаме оплаквания в тази област, проф. Мермерски препоръчва да слагаме една лъжичика от растението в 450 грама вода. Оставяме я да ври 4-5 минути и пием преди ядене – три пъти дневено. Друг полезен продукт за бъбреците е коренът от шипка. Проф. Мермерски категорично не препоръчва гладуване през зимата – именно в този период организмът ежедневно има нужда от белтъчни, мазнини, въглехидрати, витамини и аминокиселини.

За добро зрение, хубави кожа и коса, професорът препоръчва морков, който освен всичко е и силен антиоксидант. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Проф. Мермерски посочи плода, чиято всекидневна консумация удължава животаХраната, която ядем може да ни излекува, но и да ни навреди – ако не се храним с правилните продукти…Jan 7 2020skafeto.comПроф. Мермерски: Чесънът е вълшебник, който лекува 200 болестиЧесънът е подправка, която не всеки от нас харесва, заради силната му миризма и вкус. Истината е оба…Dec 11 2019skafeto.com


loading...