Снимка: Max Vakhtbovych from Pexels

Колко пъти уриниране е нормално през нощта? Чувствате ли желанието да отидете до тоалетната повече от обичайното през нощта? Има ли нещо, от което да се притеснявате? Това са въпроси, които не са за пренебрегване..

Честотата на уриниране варира за всеки човек. Но ако броят на случаите, при които ставате, за да отидете до тоалетната се увеличи, това може да говори, че имате някакво заболяване. Освен това честото ставане през нощта ще повлияе на способността ви да отпочинете и да сте работоспособни през следващия ден.

Колко пъти е нормално да уринирате през нощта?

Повечето хора чувстват позив за уриниране около 6 до 7 пъти в рамките на 24 часа. Въпреки това, от 4 до 10 пъти е това, което обикновено се приема за нормално за здрав човек. Това означава, че средно трябва да уринирате веднъж на всеки 4 часа. Но това се променя в зависимост от количеството течност, която консумирате.

Събуждането веднъж или два пъти през нощта, за да отидете до тоалетна, е нормално. Въпреки това, ако уринирате повече от два пъти на нощ, тогава може да има проблем.

Обикновено трябва да можете да спите непробудно от 6 до 8 часа. Така че прекомерното уриниране през нощта може да ви попречи да се насладите на тази почивка. Това състояние е известно като ноктурия.

Признаци и симптоми на прекомерно уриниране през нощта

Ноктурията е по-разпространена сред възрастните, но може да се появи на всяка възраст. Повечето хора ходят само два пъти до тоалетната за една нощ. Въпреки това, ако страдате от ноктурия, ще уринирате по 5 или 6 пъти на нощ.

Причини за ноктурия
– Сънна апнея
– Диабет
– Старост
– Кофеин и алкохол
– Медикаменти
– Неврологични нарушения
– Инфекции на пикочните пътища
– Приемането на твърде много течности
– Затлъстяване
– Бременност
– Лайфстайл
– Сърдечна недостатъчност.

Вижте още:
Не подминавайте дивите кестени: Предпазват от негативна енергия и имат един куп ползи за здраветоПациенти на народния лечител Петър Димков си спомниха, че той целогодишно е носел в джобовете си по …Sep 14 2018skafeto.com

Внимание: Популярно обезболяващо, което се продава във всяка аптека, крие огромна заплаха за здраветоКогато изпитваме болка, първата ни работа е да вземем някакво лекарство, от което очакваме да ни пом…Sep 6 2018skafeto.com


loading...