всички мерки

Изследване на експерти от Канбера (Австралия) установи колко дълго точно трае имунитетът на преболедувалите COVID-19.

Учените са проучили преодолелите коронавирусна инфекция пациенти, за да дадат точен отговор на този въпрос, съобщава zdrave.to.

Откритието на австралийските вирусолози и имунолози може да се нарече сензационно. Тъй като преди това имаше доказателства, че дори да е бил болен, човек може отново да се зарази с COVID-19 няколко месеца по-късно, тъй като губи имунната си сила от този вирус. Сега обаче, според австралийците, имунитетът продължава 8 месеца.

Изследването се състои във факта, че двадесет и пет пациенти с коронавирус (наличието на вируса било потвърдено от многобройни тестове) били изследвани от 4 до 242 дни след инфекцията.

Учените видели, че с течение на времето броят на клетките на антителата намалява, като този момент съвпадал със заключенията на техни колеги от други страни. Отбелязва се, че това намаление е ясно забележимо от 20-ия ден след заразяването.

В кръвта на болните от коронавирус обаче имало и В клетки, които са способни да разпознават и реагират на компонентите на вируса. Тези детекторни клетки оставали в кръвта в продължение на осем месеца.

Виж още:Д-р Георги Гайдурков: Рецептата за К-19 е чай с конфитюрИзтъкнатият нутриционист д-р Георги Гайдурков сподели в не много кратък, но определено емоционален п…Jan 6 2021skafeto.com

loading...