комари кръвна група

Учени от град Томск установиха, че комарите са привличани различно според кръвната група на хората и за тях е най-вкусна нулевата.Откакто баба ми го каза един комар не ме е ухапал. Направо се родих – нужна е само утайка от кафеУхапванията от комари не са само досадни, а изключително опасни за здравето. През топлите месеци жил…Jul 26 2017skafeto.com

Изследователи от Сибирския държавен медицински университет констатирали, че тези кръвопиещи насекоми кацат на кожата на хората с кръвна група от първа група /нулева/ два пъти по често, в сравнение с тези от втора група.

Съществуват и други фактори, благодарение на които комарите се насочват безпогрешно към „най-вкусния“ за тях човек в тълпата. Тези насекоми са привличани от високите нива на метаболизъм, от повишената температура и от човешкия мирис.

Колкото по-високо е нивото на метаболизма на даден индивид, толкова повече въглероден двуокис той изпуска в околната среда. А това го прави привлекателен за комара, тъй като този газ ориентира рецепторите на насекомото при откриване на източници на храна. Поради тази причина комар е по-вероятно да ухапе възрастен човек, а не дете, бременни жени, хора с висок индекс на телесна маса, а също така и хората на физическия труд.Два елементарни трика срещу комари, мухи и други досадни гадинкиВсеки от нас се е сблъсквал с досадните комари, мухи и други насекоми през лятото. Освен, че не ни о…Jul 8 2018skafeto.com

Изследователите установили, че тези досадни за човека инсекти бързо се адаптират и стават устойчиви на най-разпространените средства за защита, които използваме срещу тях. Поради тази причина много от аерозолните репеленти вече не са ефективни. Най-непробиваема засега е ултразвуковата защита срещу тях.

loading...