кръвна група алкохола

Учени от САЩ са открили, че хора с една определена кръвна група трябва напълно да изключат алкохола от живота си.

Причината е, че свикват твърде бързо с алкохолните напитки и започват да развиват зависимост, пише zdrave.to.

Учените отдавна казват, че е необходимо да съставите диетата си, както и начина си на живот като цяло, като вземете предвид кръвната си група. Но при алкохолните напитки ситуацията е съвсем различна. Най-вероятно в ДНК спиралата генът, отговорен за човешката кръвна група, се намира в същия регион като този, който е отговорен за склонността към алкохолизъм.

Психологът Морс от Америка анализира данните на пациенти, лекувани на територията не само на САЩ, но и на Япония. Той установил, че почти 50% от тях са носители на втората кръвна група (А).

Разбира се, експертите не могат напълно да разберат как работи този механизъм. В същото време те смятат, че хората с втора кръвна група имат определена специфичност във функционирането на надбъбречните жлези.

Тялото не получава достатъчно количество глюкоза и затова на подсъзнателно ниво започва компенсацията за тази липса на алкохол. Освен това по този начин бързо облекчават стреса, който с времето се превръща в обичайна схема на поведение.

В същото време алкохолните напитки влияят и на всички останали. Например, носителите на първа група (0) трябва да намалят количеството алкохол поради риска от проблеми със стомашно-чревния тракт, а третата кръвна група (B) най-често имат чернодробни или сърдечни патологии.

Хората с четвъртата кръвна група (AB) се считат за най-устойчиви на въздействието на алкохолните напитки.

Всички четат:Австралийски учени: Кръвното пада за минути с тази евтина напиткаАвстралийски учени посочиха напитката, която помага на всички хора с хипертония. Статията е публикув…Nov 16 2021skafeto.com


loading...