кръвно налягане паник атаки

Проучване, проведено от американски експерти, е установило причината за високо кръвно налягане и факторите, които увеличават риска от инсулт и сърдечен удар.91-годишен доктор от Свищов сваля кръвното с кислородна вода (СНИМКА)На достолепната 91-годишна възраст свищовският гинеколог д-р Борислав Апостолов все още практикува с…Jul 17 2019skafeto.com

Американските учени са открили, че рискът от тези заболявания зависи пряко както от повишаване на кръвното налягане, така и от понижаването му.

„Днес паник атаките стават причина за хипертонични кризи“, се казва в анализа. При хипертонична криза се наблюдава рязко повишаване на кръвното налягане. Индикаторите достигат стойности от 180/120 mm Hg или повече.

Най-честата причина за такова рязко повишаване на налягането са паник атаките.

Паник атаката представлява пристъп на силна тревожност, страх и паника, който не се свързва с конкретна ситуация и възниква внезапно и непредсказуемо.

Може да се случи по всяко време и на всяко място, даже и когато се намираме в покой.

Симптомите се появяват рязко, достигат връхната си точка за около 10 минути и могат да бъдат изключително плашещи за човек, който не знае, че преживява паник атака.

Физическите симптоми включват:
Недостиг на въздух
Виене на свят
Изпотяване
Учестен пулс
Усещане за задушаване
Треперене, изтръпване
Мускулна слабост

В повечето случаи те са придружени от:
Чувство на силен страх
Усещане за губене на връзка с действителността
Усещане, че губите контрол
Чувство, че се намирате в сериозна беда

Специалистите отбелязват още, че много фактори влияят на показателите за кръвното налягане, включително рязката промяна на времето, старостта и лошите навици.Кой би могъл да предположи? Този зеленчук е най-добрият естествен регулатор на теглото и кръвното наляганеНапоследък в България все по-често в магазините се продават сладки картофи, така наречените батати. …Aug 3 2019skafeto.com

Хората трябва да държат под контрол кръвното си налягане, за да не увеличат риска от внезапен инфаркт или инсулт.

loading...