лактите си

Лактите са част от тялото ни, на която радко обръщаме много внимание. Обикновено се сещаме за лактите си, ако се ударим или ако открием, че кожата е твърде суха и е необходимо да я подхраним. Оказва се обаче, че именно те могат да ни покажат, че има проблем в здравословното ни състояние и не бива да ги пренебрегваме, за да можем да реагираме своевременно и да предотвратим евентуални усложнения в състоянието си.

Кожата на лактите може да бъде индикатор за развитието на много заболявания. Сухотата и лющенето на кожата на лактите показва проблеми с ендокринната система: захарен диабет, хипертериоза или хипотиреоидизъм, пишат от zdrave.to. Във всеки случай, с появата на сухота, трябва да отидете в клиниката, за да вземете тестове за биохимичен анализ, за да изключите тези заболявания.

Ако кожата на лактите и коленете е бледа, покрита с люспи и червен обрив, тогава говорим за псориазис – заболяване, което е изключително трудно за лечение. Също така, сухата кожа и пилингът идват от липса на витамини и минерали в организма.

Изтъняването на епидермиса разкрива анемия с дефицит на желязо, дефицит на витамин А и Е. Въпреки това, преди да започнете да приемате витамини „за всеки случай“, трябва да вземете кръвен тест – излишъкът от витамини може да бъде много по-опасен и вреден за здравето, отколкото липсата им.

И най-простото нещо: сухота и увреждане на кожата на лактите могат да бъдат свързани със спорт, лични навици или условия на работа. В този случай кожата трябва да бъде защитена с кремове. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!8 признака на болестта на АлцхаймерБолестта на Алцхаймер е една от най-неприятните болести, по простата причина, че тя буквално променя…Nov 21 2019skafeto.com6 вредни навика, които ще ви докарат болестДори и да не го признаваме на глас, всеки от нас има вредни навици. Така или иначе, те са част от жи…Nov 6 2019skafeto.com

loading...