напитки хидратиране

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всеки знае, че без вода няма как да оцелеем. Всичко в телата ни зависи от водата. Според мнението на експертите, като жизнена необходимост водата отстъпва единствено на кислорода. Водата е основната съставка на повечето от клетките в организма ни (с изключение на мастните клетки), а също така поддържа и смазва мозъка и ставите ни.Здравословна напитка за пушачите: Белите дробове ще ви благодарят за неяВъпреки непрекъснато увеличаващите се ограничения, налагани на пушачите, както и стремително покачва…May 30 2019skafeto.com

Не всеки човек обаче обича да пие чиста вода. Освен това има огромно разнообразие от напитки, които в днешно време се рекламират като отлично средство за хидратиране. Оказва се обаче, че лекарите не са съгласни с рекламните клипове, пише zdrave.to. Някои течности е по-добре да бъдат избягвани.

Ето кои са 5-те напитки, за които медиците призоваха за по-внимателен контрол на тяхното пиене.

Чаени пакетчета
Изследване на видовете чай, които се продават на пакетчета е установило, че в единадесет сорта чай в торбички има намерени бактериите E. coli, а в някои е имало и следи от мухъл.

Газирани напитки
Те съдържат много захар. Твърде много, за да остане незабелязано от здравето. Например, кенче с кола от 0,33 литра може да съдържа от 6,5 до 8 лъжици захар. Лекарите предупреждават: редовната консумация на тези напитки допринася не само за наднормено тегло, но и за диабет, сърдечно-съдови заболявания, стареене на кожата и урологични проблеми. Що се отнася до неподсладената сода, съдържащият се в нея въглероден диоксид дразни стомашната лигавица и нарушава чревната подвижност.

Разтворимо кафе
Той съдържа по-малко хранителни вещества и освен тях съдържа и вещества, които остават след продължителна промишлена преработка. Ако пиете разтворимо кафе на празен стомах, можете да си докарате сериозни стомашни проблеми като гастрит, язва и др.

Кафе „3 в 1“
Според медиците, тази напитка съдържа много захар, а вместо мляко обикновено се добавят заместители, включително и такива с палмово масло. Всъщност има малко истинско кафе в такава напитка, но калориите са в изобилие.

Сокове в опаковки
Съветваме ви се да се откаже от постоянната употреба на такива сокове. Лекарите сравняват действието им с това на газираните напитки. Соковете са по-добри от газираното само защото не съдържат въглероден диоксид.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Учени биха тревога: Консумацията на тази напитка ни убиваНово проучване на учени от Харвардския университет установи консумацията на коя напитка води до голя…Mar 28 2019skafeto.com


loading...