инфаркт

Лекар от Спешна помощ разкри как може да изглежда кардиограмата на пациент по време на тежък инфаркт. Той публикува и снимка в една от специализираните групи във Фейсбук.

„Вашите предположения“, пита своите колеги специалистът. В коментар под снимката всички лекари познават картината на остър миокарден инфаркт.
Повечето твърдят, че това е почти неспасяем случай.
„Да не си на мястото на пациента! От утре постно“, пише лекарка от Бърза помощ.
Инфарктът обикновено протича с ясно изразена симптоматика, пише zdrave.to. Тя се изразява с гръдна болка, която се пренася към лявото рамо и лявата ръка.
Лекар от Спешна помощ показа кардиограма на пациент след тежък инфарктВажно за всички: 7 ясни признака на инфаркт, които се появяват месец преди сърдечния ударНе е тайна, че болестите на сърдечно-съдовата система са една от основните причини за висока смъртно…Dec 20 2018skafeto.com

Болката е остра и може да продължи повече от 30 минути, може да е съпроводена със задух, загуба на съзнание, спад на артериалното налягане и забавен пулс.
Това са познатите на повечето хора традиционни симптоми съпровождащи инфаркта. Има и една немалка подгрупа от хора, около 20 – 30 процента, които имат различни симптоми или изобщо нямат симптоми. Най-често към тези 20-30 % спадат жените и хората с диабет, но това може да се случи на всеки.
Някои от необичайните симптоми са необяснима умора, задух и/или дискомфорт в гърлото, шията, челюстта или единият от крайниците.

Киселините в стомаха също могат да предхождат инфаркт.
Хората си мислят, че сърдечният удар трябва да бъде болка в лявата част на гръдния кош, но това не е остра болка, а по-скоро дискомфорт, чувстван в центъра на гръдния кош с притискане или стягане.
Телевизията и филмите показват инфаркта като очевиден факт и поради тази причина не е изненадващо, че по-рядко срещаните симптоми могат да останат незабелязани при сърдечен удар.Съвети за всеки ден и дълъг живот: Спазвайте ги и дръжте деменцията, инфаркта и язвата далеч от васВероятно всеки би искал да бъде здрав и да живее до сто години. Но има толкова много видими и невиди…Dec 14 2018skafeto.com


loading...