лъжичка мед

Всеки от нас е наясно с ползите от меда, но дали забелязваме какви промени настъпват в тялото ни, ако ядем по лъжичка мед всяка вечер? Днес ще ви представим именно какъв е ефекта от този невероятен продукт.

Вероятно знаете, че медът е важно средство в борбата с настинките, но той има и още множество полезни свойства. Дори само една супена лъжица преди лягане може да сътвори благотворни ефекти в тялото ви. От BrightSide разказват какви са те, предават от Expert.bg.

1. Ще спите по-добре
Медът съдържа триптофан – хормон, който ви помага да се отпуснете и да дадете на тялото си сигнал, че е време за сън. Макар че организмът ни се нуждае от тази аминокиселина, той не я произвежда, а си я набавя чрез храната. Медът съдържа гликоген, така че консумирането му преди сън ще ви помогне да избегнете прилива на адреналин и да си осигурите добър нощен сън.

2. Триглицеридите ви ще са в норма
Триглицеридите са вид мазнина в кръвта. Високото им ниво означава риск от развитие на сърдечни заболявания и диабет. За щастие, медът намалява нивото на триглицеридите в организма.

3. Имунитетът ви ще се подобри
Медът е богат на антиоксиданти и антибактериални агенти, които спомагат за засилване на имунната система, като ви правят по-силни в борбата с инфекциите.

4. Кръвното ви налягане ще се нормализира
Медът съдържа антиоксидантни съединения, за които е доказано, че намаляват кръвното налягане.

5. Ще изгаряте мазнини по-бързо
Когато го хапвате, медът забързва метаболизма, като предизвиква термогенен ефект върху тялото ви. Това означава, че подобрява кръвообращението, което малко повишава телесната температура и ви помага да изгаряте мазнините без много усилия.

6. Ще се преборите с депресията
Медът съдържа полифенол – органичен химикал, който помага в борбата с депресията, като противодейства на оксидативния стрес в мозъчните клетки.

7. Ще забавите процесите на стареене
Най-добрият естествен метод за забавяне на стареенето е консумацията на антиоксиданти, а медът е пълен с тях. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Уникалните лечебни свойства на странджанския манов мед – гарант за предстоящето му вписване в Регистъра на ЕС като защитен български продуктСтранджанският манов мед е продукт с доказани лечебни свойства – той е прекрасно профилактично средс…Feb 9 2017skafeto.comУчените разкриха кой продукт причинява деменцияДеменцията е често срещана, но много опасна болест, тъй като тя не само променя човека, но и го прав…Dec 9 2019skafeto.com

loading...