мандарините

Сезонът на мандарините вече е тук и всеки от нас няма търпение да си купи от вкусните плодове и да си похапне. Не само, че са приятни на вкус, но ароматът им ни изпълва с едно коледно настроение, което определено може да ни помогне да преживеем оставащите дни до Коледа по-бързо и по-лесно. Оказва се обаче, че трябва да внимаваме с този плод, защото може би не е толкова безобиден, колкото смятаме.

Мандарините са един от най-консумираните плодове през зимния период и особено около Коледа. Специалистите многократно са потвърждавали полезните свойства на този вкусен и обичан плод. Диетолозите обаче алармират, че има дневна доза, която не трябва да се надвишава, защото това може да бъде много лошо за здравето, пишат от zdrave.to.

Мандарините са много богати на витамини, изчистват организма от токсините и са нискокалорични. Опасни са единствено, когато се прекали с тях. „Приемливото количество за ежедневна консумация на този плод е 4“. Това заяви диетологът от московския държавен институт „Здраве и спортно хранене“ Тамара Прунцева. Плодовете са влакнести и могат да предизвикат алергична реакция при консумация в голямо количество.

Хората, страдащи от хронични заболявания на стомашно-чревния тракт, са изложени на подобен риск, защото влакната дразнят органите. Друг съвет, който имат специалистите, е те да се мият задължително. Също така не е препоръчително да ги консумирате на гладен стомах. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Ново проучване: Сушените плодове с повече витамини от преснитеСушените плодове са нещо като заместител на пресните за онези периоди, когато не можем да си набавим…Oct 22 2019skafeto.comИскате ли да си върнем природата? Вижте какво правят в цял свят с костилките от плодоветеИскате ли да си върнем природата? Странен апел циркулира от няколко дни във Фейсбук пространството. …Jul 5 2019skafeto.com

loading...