хроничен синузит

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Милиони хора по света страдат от хроничен синузит. Това е инфекция, при която синусите се затварят, пълнейки се с течност, което води до болка и дискомфорт в тази област. Възпаляват се тъканите, които облицоват синусите.

Най-новите изследвания докацват тезата, че основния причинител на синузита е замърсяването в големите градове. През зимния сезон въздухът става много по-мръсен и труден за вдишване, което е идеална предпоставка за хроничен синусов проблем и инфекция.

Синузитът е няколко вида. Най-разпространен е острият и хроничният. Симптомите са грипоподобни – запушване на носа, кашлица, треска, гърлобол, главоболие.Това лекарство може да се използва само веднъж, но цели всички болести. Стара тибетска рецепта от 2 съставки, излекувала милиони…Влошено ли е здравето ви? Омръзнало ли ви е да хвърляте огромни суми пари за прехвалени лекарства, а…Feb 28 2017skafeto.com

При хроничен синузит тези оплаквания могат да продължат цели 3 месеца.

Всичко това може да бъде избегнато чрез тези ефективни средства:

1. Спрете дразнителите
Когато излизате навън, ако времето е мъгливо и няма вятър и усещате, че въздухът е замърсен, покрийте носа, когато излизате. Ако сте вкъщи, то затворете прозореца. Същото се отнася и за пролетно време, поради алергичните реакции на синусите.

2. Направете си смес от прясно настърган джинджифил.
По този начин ще освободите запушените синуси и ще дишане по-леко. Достатъчна е лъжикна настърган джинджифил, който, заедно с една лъжичка мед може да облекчи симптомите на синузита. Пие се по 3 пъти на ден.

3. Временно ограничете консумацията на млечни продукти.
Когато имате хроничен синузит е добре да спрете за известно време сирене, мляко или сладолед, както и захар и шоколад, защото те са проводник на слуз в синусите.

4. Не пийте студени напитки и течности.
Избягвайте напитки от хладилник и газирано. Но не се обезводнявайте, пийте вода със стайна температура и плодови сокове.

5. Използвайте чесън
Дори и да не ви е приятен, чесънът е идеален, за да облекчи синузита. Изпълзвайте сок от чесън и са капкомер го сложете в ноздрите си, като държите главата назад.

6. Промийте синусите
Купете си кислородна вода и през носа промийте синусите, докато водата стигне до гърлото ви.

Спазвайте тези съвети и ще почувствате бързо и дълготрайно облекчение! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Най-известната руска билкарка Елена Зайцева съветва: Пийте тези три билки, за да не боледувате!Елена Зайцева неслучайно е най-известната руска билкарка. Тя се е посветила на билкарството още като…May 14 2017skafeto.com