Снимка: Marcus Aurelius from Pexels

Приемаме всичко навътре

навици
psychologytoday.com
Когато приемаме твърде лично всяко взаимодействие, което имате с хората около себе си, относно как се чувстват хората по отношение на вас, това е изтощително и често не е правилно. Това няма нищо общо с нас, всеки човек има право да ни приеме както прецени, а как ще реагираме на това зависи от нас. Ако прекалено много се влияем от мнението, преценката и думите на околните, ще се попаднем в един омагьосан кръг, който ще ни попречи да вървим стремглаво по пътя на себепознанието. Игнорирането на тези аспекти от ежедневната комуникация ще ни спести много стрес на нашето работно място и ще се отървем от ненужно напрежение.

Отделяме прекалено много внимание на миналото

навици
Clickin Moms
Миналото е това, което е, и не подлежи промяна. Няма полза да поражда у нас гняв, съмнение, тревога или притеснение. Единственият човек, на когото пречим, съдържайки миналото в себе си, това сме самите ние. Затова трябва просто да пуснем нещата да излетят от самите нас.

Постоянна активност в социалните мрежи

freepik
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ако някой трябва да чака няколко часа, за да му отговорим в социалните мрежи или на имейла, ами нека чака! Светът няма да свърши, карайте го по-леко.

Постоянно притеснение 

навици
Psychology Today
Тревожността не решава проблеми. Факт. Ако нещо не е по силите ни, няма никакъв смисъл да се притесняваме за това. Ако има нещо, което можем да направим, за да разрешим проблема, просто спираме да се тревожим и започваме да действаме върху предотвратяването му. Тревогите са загуба на енергия, фокусирайте се върху това, което можете да контролирате.

Негативно мислене

навици
Dailyhunt
Ако сме негативно настроени, не сме част от решението,  а сме част от самия проблем.  Не само източваме енергията си, а източваме енергията на колегите си, енергията на работното място, енергията на нашите приятели и семейството и т.н. Така никак не сме продуктивни, затова се опитайте да се съсредоточите върху положителните.

Прекалено дълго време, прекарано в сън

навици
Medical News Today
Твърде дългото спане в никакъв случай не увеличава енергията ни, не създава енергийни запаси. Прекаленият сън има обратното въздействие, прави ни летаргични. Разбира се, това не означава да не спим съвсем, необходимият сън трае между 7-8 часа, за да ни се възстанови напълно енергията.

Лоши хранителни навици

навици
James Clear
Знаете какво имам предвид. Приемането на твърде много захар, въглехидрати и транс-мазнини всеки ден, първо, ще окаже вредно влияние върху здравето ни и второ, няма да чувстваме жизнеността, която от получаваме богатите на протеин и полезни мазнини храни като месо, варива, ядки. Хидратирайте се не само с вода, а и чрез консумация на различни плодове и зеленчуци, които ще ви дадат усещане за свежест и лекота през целия ден.

Оплакване

Grapevine Evaluations
Оплаквайки се, ние не само бълваме негативна енергия върху нас самите, но форсираме хората, с които работим, също да търпят това. Това е един от най-често срещаните вредни навици у почти всеки човек. Никой не би искал да бъде около човек, който се оплаква за всичко. Не бъди част от проблема, а бъди част от решението му.

Прекалено мислене

tristanbuttle.com
След като веднъж сте помислили за нещата и вземете окончателно решение, стойте встрани. Прекаленото мислене обикновено е непродуктивно и просто създава ненужен стрес. Прекаленото мислене не създава по-добър резултат, просто изтощава енергията ви, докато изпълнявате трудно решение.

Клюкарстване

The Conversation
Обсъждането, клюкарстването и създаването на излишна драма не допринася по никакъв начин за интелектуалното ни израстване или кариерата ни, нито за изграждане на по-добри отношения с нашите колеги и приятели. Това е загуба на енергия за нещо, което вероятно няма нищо общо с нас и не е наша работа. Не изразходвайте енергия, обсъждайки други хора, а се съсредоточете върху вас самите. Поставете тази енергия в собствената си грижа за себе си и самоусъвършенстване.

Изхвърлете от дома си тези 7 неща, носят безпаричие, нещастие и болестиИскате ли винаги да имате положителна енергия във вашия дом? Тогава трябва спешно да се отървете от …Feb 8 2019skafeto.com