най-важните симптоми

Когато става въпрос за депресия и подобни психологически състояния, ранната диагностика е особено важна, за да може да се вземат навременни и адектванти на състоянието мерки, които да ни помогнат да се преборим с конкретния проблем. Когато обаче има подобно състояние, се оказва, че има степен на важност при определяне на знаците. Днес ви представяме кои са най-важните симптоми на депресията.

От 28 различни симптома на депресията четири са най-важни, предават от zdrave.to. Някои симптоми на депресията са много по-централни за състоянието в сравнение с други, установява ново изследване.

И те са:
1. Тъжно настроение.
2. Загуба на енергия.
3. Намален интерес към живота или удоволствиeто.
4. Проблеми с концентрацията.

Въпреки това психиатри и психолози понякога използват по-дълги списъци със симптоми за диагностициране на депресията. След това ги събират, понякога без оглед кои симптоми са по-важни.

„Трябва да спрем да мислим за депресията като болест, която причинява набор от взаимосвързани симптоми – казва д-р Еко Фрийд, ръководителят на изследването. Депресията е сложна, изключително хетерогенна система от взаимодействащи си симптоми. И някои от тези симптоми са много по-спешни от други.“

Учените са разгледали 28 различни симптома на депресията. Те ги разглеждат като мрежа, както обяснява д-р Фрийд, пише обекти.бг. Депресията в общия случай е чувство на меланхолия, тъга, отчаяние, безпомощност и унилост, което може да трае от няколко часа до няколко дни. Ако е налице дълготрайно чувство на тъга и отчаяние, може да става въпрос за заболяване известно като клинична депресия.

Депресията може да бъде провокирана от различни фактори – биологични, психични и социални (като раждане, загуба на близък човек, развод). Признаците са липса на енергия, липса на апетит, безсъние, апатия и мисли за самоубийство, но също повишена емоционалност, свръхактивност, раздразнителност, безпричинна еуфория. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Депресията не подмина и ШакираШакира е една от най-известните певици на нашето време. Звездата й бързо изгря, след като тя впечатл…Nov 15 2019skafeto.comРодопската лечителка Севинч Балакчъ: Болестите не идват отведнъж – тръгват от неправилното мисленеРодопската лечителка и пророчица Севинч Балакчъ е от баташкото село Нова Махала. Тя всеки ден се сбл…Nov 10 2019skafeto.com


loading...