най-опасната кръвна група

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Всеки от нас има своята кръвна група. Тя не само ни показва особености за организма ни, но и е ключова, ако някога ни се наложи да дарим или да получим преливане на кръв. Оказва се също така, че кръвната ни група може да бъде опасна. Днес ще ви представим коя е най-опасната сред всички тях.

Американски учени, работещи в Харвардския университет, заключиха, че една от кръвните групи има сериозен ефект върху човешкото здраве, предават от zdrave.to. Според експерти, 4-та кръвна група с отрицателен Rh фактор е най-опасната за живота. Учените отбелязват, че в света едва 8 процента от хората са с тази кръвна група.

Специалистите открили, че притежателите на АВ отрицателна група рядко имат деца. Според изследванията на учените е по-вероятно жени с такава кръвна група да се разболеят от рак, отколкото жените с някоя друга кръвна група.

Също така хората, които имат „отрицателна“ кръвна група, са податливи на инсулти и отрицателни промени в мозъка. Те често имат намален имунитет и абсорбират заболяванията като гъба. Според лекарите такива хора трябва да се хранят правилно. За тях ще бъде полезно да включат в диетата пуешко, заешко, агнешко месо, да откажат пържените храни и маслото. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Кръвната група съдържа информация за еритроцитите (червените кръвни телца) на даден индивид. Тя зависи от веществата (въглеводороди и белтъци) в клетъчната мембрана. Три от най-важните белега са A, B и 0 (AB0) и резус-факторът (Rh). Има още 46 познати антигена, повечето от които са доста по-рядко срещани в сравнение с AB0 и Rh. Преливането на кръв от човек с дадена кръвна група на друг човек с различна кръвна група може да предизвика имунна реакция, която да доведе до хемолитична анемия, бъбречна недостатъчност, шок и смърт.

Вижте още:Откриха коя е „най-силната“ кръвна групаЧестите изследвания, свързани с кръвните групи на хората, многократно са доказвали, че те имат общо …Aug 19 2019skafeto.comУчени установиха коя кръвна група е най-вкусна за комарите и коя е най-ефективната защитаУчени от град Томск установиха, че комарите са привличани различно според кръвната група на хората и…Aug 13 2019skafeto.com