най-полезните храни

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Когато става въпрос за най-полезните храни, всеки от нас избира дали да вярва в тази информаия или не, защото има много учени и експерти, които твърдят различни неща. Днес ви представяме мнението на още един учен по въпроса.

Д-р Франциска Рубин посочи продуктите, които могат да заменят лекарствата и да ни помогнат да подобрим здравето си, съобщи РИА Новости, предават от iwoman.bg. Лекарят е уверен, че ако се храним правилно може да избегнем много болести, но все пак за някои заболявания няма алтернатива за лекарствата.

Рубин посочва 10 от най-полезните продукти. Това са: овес, мед, джинджифил, картофи, зеле, куркума, масла, сол, лимон и лук. Те може не само да се консумират, но и от тях да се правят маски и компреси с лечебен ефект.

За здравето на червата най-важни са зелето и овеса. Овесът понижава нивото на холестерин и благодарение на фибрите помага за профилактика на рака, зелето помага да се облекчи храносмилането и е полезно за зрението.

При външно приложение отварата от овес успокоява кожата. Рубин предлага тя да се използва при невродермит. Медът и солта имат дезинфекциращи свойства. Медът е незаменим при бронхит, а компресите с него при артроза. Ваните със солена вода са полезни за болните от подагра.

Лекарят споделя, че не си представя зима без джинджифил. Тя особено цени ободрителния му ефект и ползата за съдовете. Сред положителни му свойства са разреждането на кръвта, понижаването на нивото на захарта и холестерина и ползата за храносмилането. Обтриването с джинджифил е полезно за бъбреците.

Растителните масла помагат за здравето на сърцето, уверена е Рубин. По думите ѝ лъжичка зехтин помага на съдовете да са по-здрави, а лененото масло предотвратява образуването на тромби. Освен това маслото от тамян може да е полезно при бронхит – като с него се разтрият гърдите.

Срещу главоболие Рубин препоръчва да се пие кафе с лимон. При пъпки и акне лекарят препоръчва да се правят маски от мед и куркума. При вътрешен прием те действат срещу възпалителните процеси в организма, което позволява да се намали риска от онкологични заболявания. Луковата супа е полезна при борбата с цистита, а варените картофи може да ни спасят от киселини. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Шеф Петров: Българинът ще си оправи здравето, ако затворим всички хранителни веригиШеф Петров е един от най-известните готвачи у нас. Той се слави със своя интересен футуристичен погл…Dec 2 2019skafeto.comМитове за купените храни, които са абсолютно грешниОбработката на много от купените храни звучи доста страшна на теория – ябълките се покриват с восък,…Dec 1 2019skafeto.com