невероятна полза

Киселото мляко в България е различно от всички останали кисели млека, благодарение на специфичната бактерия в него. Разбира се, това не значи, че то е единственият вид, който може да ни помогне да се възползваме от тази невероятна полза, която учените са открили, но е хубаво да знаем, че ядем нещо хем вкусно, хем полезно.

Учени от университета Вандербилт в Тенеси установиха какво се случва, ако консумираме по 1 кофичка кисело мляко дневно, пишат от zdrave.to. Резултатите от изследването са публикувани в JAMA Oncology – списанието за онкология на Американската медицинска асоциация.

Диетолозите са анализирали 10 изследвания, в които са участвали над 1,4 милиона души от Европа, САЩ и Азия. Те са проучили как консумацията на диетични фибри и кисело мляко влияе на доброволците. Резултатите от проучването сочат, че рискът от рак на белите дробове е намалял с 19%. Когато участниците преминали към диета, която включва редовна консумация на фибри и кисело мляко, рискът от белодробен рак намалял с 33 процента.

По какво да познаем полезните млечни продукти?
Специалистите отбелязват, че е добре млечните продукти, които консумираме, да са обезмаслени или с ниско съдържание на мазнини, тъй като наситените мазнини увеличават нивото на лошия холестерол. Учените смятат, че полезният ефект се дължи на пребиотичните фибри и пробиотиците в киселото мляко.

Киселото мляко е млечнокисел продукт, който се получава в резултат на протичането на млечнокисела ферментация в млякото. В широк мащаб то се произвежда в балканските страни, а също и в други страни по света поради добрите му вкусови, диетични и лечебни качества. Два са основните микроорганизми, които участват в процеса на ферментацията на кисело мляко – Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus. Те се намират в симбиотична връзка и този съюз между двете бактерии е ползотворен за тяхното оцеляване и ефикасност само когато са заедно. Не е възможна ферментация при наличие на само една от бактериите. Всяка една от двете бактерии има своята роля в процеса на ферментацията. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Добавете този продукт към ориза и намалете калориите му с 50%Оризът се причислява към въглехидратните храни. Той е не само много вкусен, но е и богат на калории,…Sep 27 2019skafeto.comНатурални продукти срещу „есенни” болки в ставитеС настъпването на есента и пъстротата на цветовете, като че ли се изострят и всичките ни сетива и ця…Sep 25 2019skafeto.com


loading...