холестерол

Високият холестерол е наистина много опасен за организма и всеки от нас трябва да се грижи да го поддържа в норми. Ако обаче нивата му в тялото ни вече са завишени, това не трябва да ни плаши. Съвсем приятна и проста промяна в начина на хранене може коренно да промени нещата.

Днес сме решили да ви разкрием няколко невероятни, изпитани средства, които могат много лесно да ни помогнат да се справим с високия холестерол.

Ето кои са те:
Както добре знаем, движението е изключително важно за организма ни и неговото добро здраве. За да се справим с високия холестерол е препоръчително да се движим поне по тридесет минути всеки ден. Дори и най-обикновена разходка с приятели в парка се отразява на тялото ни по много положителен начин.

Много добра идея е да включим овесените ядки в закуската си и да ги консумираме всеки ден. В тях има разтворими фибри /бета глюкани/, които прихващат холестерола от храната и ограничават усвояването му от организма. С консумацията на шейсет грама овесени ядки всеки ден в продължение на 1 месец можем да намалим нивото на лошия холестерол с пет – десет процента.

Главният онколог на Русия посочи продуктите, причиняващи ракСпециалисти в най-различни области не спират да повтарят, че връзката между доброто здраве и правилн…May 24 2019skafeto.com

Киселото мляко и изварата също са много добри съюзници в поддържането на оптимални нива на холестерола. Според специалистите, консумацията на млечни продукти с ниска масленост има предпазващ ефект върху кръвоносната система. Смъртността от сърдечносъдови заболявания е с трийсет процента по-ниска при любителите на киселото мляко и изварата. Това се обяснява с високото съдържание на калций в тези продукти, който от своя страна понижава лошия холесетрол.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Учени разкриха Топ 3 на най-добрите диети в светаВ Интернет циркулират стотици диети, а авторите им са както доказани в областта експерти, така и зна…May 23 2019skafeto.com


loading...