немски кардиолог

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Когато чуем словосъчетанието „немски кардиолог“, то обикновено веднага ни вдъхва доверие, защото е ясно, че там медицината и науката са изключително високо ниво. Така или иначе, високото кръвно е проблем, който повечето лекари, независимо от техния произход и образование, съветват да се лекува с медикаменти. Немско светило в областта на кардиологията обаче разкри метод, по който можем да го контролираме и без да се тъпчем с лекарства.

При повечето хора систоличното кръвно налягане (горна граница) с годините се увеличава, предават от zdrave.to. В резултат много от възрастните имат или ще имат “изолирана систолна хипертония” – високо кръвно налягане, при което само горната граница е над нормата.

Например 150/80. Нормите за това кое е оптимално кръвно, прехипертония и хипертония са едни и същи за всички над 16 години, независимо от възрастта или пола. Ето защо с течение на годините и при повишаване на кръвното налягане хората се обръщат към медикаментите, за да държат в норма стойностите си. Високото кръвно налягане обаче може да бъде неутрализирано по естествен път, казва директорът на университетската болница Манхайм и председател на германската лига за хипертония Бернхард Крамер.

Според него корекцията на начина на живот е ефективна мярка в борбата с хипертонията и може значително да намали количеството на приетите лекарства. Дори 150 минути леки тренировки през седмицата ще бъдат много полезни за сърцето. Крамер отбеляза, че повечето пациенти с хипертония са с наднормено тегло, така че отслабването ще помогне за намаляване на налягането. Лекарят също така съветва да се откажете от консумацията на големи количества сол, замествайки я с подправки.

Според Крамер, пациентите с хипертония трябва да се придържат към лека диета с много зеленчуци, плодове, нискомаслени млечни продукти и пълнозърнести храни. Диетата трябва да включва също сок от цвекло, чесън и глог. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Кардиолог посочи любим български зеленчук като „смъртоносен за здравето“Кардиологът Стивън Р. Гъндри от САЩ посочи като крайно вреден за нашето здраве зеленчук, който е люб…Sep 19 2019skafeto.comСветило в кардиологията преобърна медицината: Яжте повече сол за здраво сърцеИзтъкнат кардиолог излезе с нова революционна теория, която разбива на пух и прах досегашните схваща…Jul 1 2019skafeto.com