триъгълника на смъртта

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Човешкото тяло е изградено от различни зони и области, всяка от които има своите особености. Обикновено е необходимо да полагаме различни грижи, според нуждата на зоната, ако искаме да бъдем в добро здраве и да изглеждаме добре. Затова и днес ще си поговорим за триъгълника на смъртта – зона, която е особено опасна и се намира на лицето ни.

Много от нас знаят, че на лицето ни има място, определено като „триъгълник на смъртта“. Тази зона е особено уязвима и податлива на инфекция, пишат от Zdrave.to. Но не всеки знае къде точно се намира тя и какво означава този „триъгълник“. Трите му точки са: Нос, назолабиални гънки и устни. Именно в тази област на лицето има най-голям брой съдове, които не са оборудвани със специални клапани.

Ако инфекция проникне през този триъгълник, тя неизбежно навлиза в мозъка, което може да доведе до различни усложнения и дори до смърт. Дерматолозите предупреждават, че максимално трябва да ограничите докосването на тази област с ръце.

Именно там има най-голям брой опасни микроорганизми и хората дори не се замислят за това. Известни са три основни проблема в тази област на лицето: Това са черни точки, циреи и окосмението в носа.

Циреите възникват поради запушване на мастната жлеза, след което под кожата се натрупва гной. Може да се каже, че фурункулозата е най-опасният дерматологичен проблем, който всеки може да има. В никакъв случай не трябва да се опитвате да премахнете цирей сами. Вкъщи можете да използвате компрес за една нощ с ихтиолов мехлем, но е добре да посетите специалист.

Черните точки в медицината се наричат комедони. Това също е проблем със запушването на мастните жлези, но последствията от него са напълно различни. За да подобрите почистването на лицето, препоръчваме да използвате черни маски или да посещавате козметични салони, където ще получите професионално почистване. Черна маска може да се приготви и у дома. Използвайте вода, желатин и активен въглен.

Всеки има коса в носа. И в това няма нищо лошо. Въпреки че това не изглежда естетически добре, те имат важна функция. Експертите не препоръчват да ги режете или скубете, тъй като такива процедури могат да причинят инфекция. Използвайте тример, той ще помогне за безопасното извършване на тази процедура.Известен дерматолог разкри как лесно се премахват петна по лицето и кожатаИзвестен дерматолог, помогнал на стотици пациенти да се отърват от проблема с пигментните петна по к…Jul 8 2019skafeto.comЯсно е колко пъти дневно трябва да мием лицето си за копринена кожаКожата на лицето ни е сред най-нежните части на тялото ни. В същото време обаче тя е постоянно излож…Oct 18 2019skafeto.com