никога не яжте

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Когато диетолозите се обединят и всички са категорични за едно нещо, е добре да се вслушаме в съвета им. Обикновено когато става дума за храна, мненията са различни и много, но има някои храни, за които всички специалисти казват: „никога не яжте“. Ето и кои са те.

Днес е по-трудно от всякога да си подберем диета, с която да отслабнем или просто да поддържаме здравословен начин на живот, пишат от jenata.blitz.bg. Те са толкова много, а версиите коя е полезна и коя е вредна ни заливат непрекъснато. Диетолозите са хората, които най-много могат да ни помогнат при избора ни. Но кои са храните, които самите те не биха си купили за себе си и семействата си?

Някои видове ориз
Тук става въпрос преди всичко за белия, но има и други видове ориз, които имат висок гликемичен индекс и биха довели до покачване на телесното тегло. Ако все пак държите на този източник на въглехидрати, по-добре се насочете към кафявия или черен ориз.

Сосове
Въпреки че си слагаме изключително малко количество кетчуп, барбекю сос или горчица, по-добре е да не го правим. Всички те съдържат добавена захар, която е пречка при отслабването, а и при всеки здравословен режим.

Сушените плодове
Уви, сушените плодове не са просто сушени плодове. Те се обработват със серен диоксид. Забелязвали ли сте, че насекомите не проявяват интерес към сушените плодове? Има защо! Сред техниките за обработката им се използват газови или бензинови пещи, ускоряващи процеса на съхнене.

Грозде
Причината диетолозите да избягват гроздето е, че този плод си е направо бонбон от природата – вкусен е, но съдържа страшно много захар. А никой не яде просто едно зрънце.

Неправилно сготвена риба
Рибата е скъп продукт и съдържа изключително важни Омега-3 мастни киселини. Но цялата ѝ полезност се „изпарява“ при неправилното ѝ приготвяне. Единствените правилни начини за готвене на риба, пазещи полезните ѝ свойства, са варенето и печенето. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Откриха храните, които предизвикват безсъниеУчени от Колежа на лекарите и хирурзите към Колумбийския университет откриха храните, които предизви…Dec 15 2019skafeto.comДиетолог определи кои са най-вредните храни, които ще ядем на Нова годинаНова година вече чука на вратата и всеки от нас няма търпение да си хапне нещо вкусно и приятно. Ока…Dec 19 2019skafeto.com