ново изследване

Темата за удължаването на живота е винаги актуална. Така или иначе продължителността на живота се е повишила значително от миналото до днес и то не само заради еволюционните процеси, но и заради развитието на медицината и науката. По въпроса се появи ново изследване, което ни дава още полезни трикове и съвети за удължаване на живота ни.

Международен екип от учени проведе ново изследване, което установило как е възможно да удължим живота си с поне 10 години, пишат от Zdrave.to. Резултатите от изследването са публикувани в списание „British medical journal“. Изследователите от Харвардския университет и този в Амстердам са анализирали данните на над 100 000 души на възраст над 50 години.

Проучването продължило 20 години, а в него били определени пет групи на риска: тютюнопушене, алкохол, нездравословно хранене, ниска физическа активност и наднормено тегло. Всеки от доброволците в изследването бил причислен към някоя от групите.

Установено било, че хората, които са следвали здравословен начин на хранене и са спортували, са живяли със средно 10 години повече от останалите. За грижещите се за своето здраве жени продължителността на живота им достигнала 84,4 години, докато за останалите била 73,7 години. При мъжете тези показатели били съответно 81,1 години и 73,5 години.

Физическите упражнения са дейност за подобряване и поддържане на физическата форма, както и за цялостното здраве и благополучие. Те спомагат за укрепване на мускулите и сърдечносъдовата система, усъвършенстване на атлетичните умения, загуба на тегло или поддържане на форма за удоволствие. Честите и редовни физически упражнения стимулират имунната система и помагат за предотвратяване на различни сърдечно-съдови заболявания, диабет и затлъстяване. Те също така подобряват психичното здраве, помагат за предотвратяването на депресията, допринасят за развитието и поддържането на високо самочувствие. Физическите упражнения са много ефективни и срещу детското затлъстяване, което е все по-голям световен проблем.

Вижте още:Разкриха на колко години тялото спира да се бори със стареенетоУчените от Университета в Маями са стигнали до заключението, че ключовите генетични програми, които …Jun 11 2019skafeto.comРадостно стареене: портрети на хора на възраст над 100 годиниВместо да снима знаменитости или модели, Карстен Тормехлен има страст към портрети на хора над 100-г…Jun 22 2019skafeto.com

loading...