пицата

Пицата е едно от най-вкусните неща, които се услаждат на всеки от нас. Макар италианско ястие по произход, в почти всяка държава се поднася пица в някакъв вариант. В същото време обаче това е ястие, което е сред по-калоричните и повечето от нас гледат да ограничават хапването й. Днес обаче ще ви представим едно ново изследване, което ще промени изцяло начина, по който възприемате тази италианска вкусотия.

Парче пица за закуска е по-полезно и здравословно от зърнените храни, твърди диетоложка от САЩ, цитирана от в. „Дейли стар“. Експертката по хранене Челси Еймър от Ню Йорк очарова сънародниците си с твърдението, че любимото на мнозина тестено изкушение е по-добро за старт на деня, предават от novini.bg.

„Пицата е по-балансирана закуска от зърнените храни, които изобилстват от захар. Парче обикновена пица със сирене съдържа балансирано количество въглехидрати, протеини и мазнини. За сравнение – купичка зърнена закуска с обезмаслено мляко съдържа изобилие от захар и въглехидрати“, казва Челси Еймър в интервю за Ей Би Си. „Това не означава, че трябва всекидневно да закусваме пица. Най-добре е да се фокусираме върху баланса между богати на фибри въглехидрати, крехки протеини и полезни мазнини. Така ще се чувстваме сити през цялата сутрин“, допълва диетоложката.

Пицата е италианско национално ястие, популярно в цял свят. Представлява плосък и кръгъл хляб, изпечен в пещ, който обикновено се покрива с домати или сос на доматена основа и моцарела. Съобразно културните и регионалните предпочитания се добавят и други съставки.

Магазинът или ресторантът, където се правят и сервират пици, се нарича „пицария“. Класическото тесто за пица се приготвя от брашно, мая, захар, сол, зехтин и вода. Тестото се меси на ръка, след което втасва определено време и се разточва на тънък пласт (обикновено с дебелина 0,5 cm). Майсторите на пица използват зрелищен начин за разточване на тестото, подхвърляйки го във въздуха.Андрей Слабаков: Пийте ракия за закуска! Вижте формулата на режисьора за дълголетиеПопулярният режисьор и актьор Андрей Слабаков сподели формулата си за дълголетие и щастлив живот в н…Jul 2 2019skafeto.comЗакуска за увиснало коремче: Забравяте за запек, лениви черва и затлъстяванеПроблемът на милиони жени – лениви черва, запек, подуто коремче. Често диетите не помагат, а само го…Jan 17 2019skafeto.com

loading...