здравето

Модата се променя всеки ден, а заедно с нея на пазара излизат и най-различни аксесоари, които да бъдат в крак с дрехите от най-новите тенденции. И докато всеки от нас иска да бъде модерен, то едва ли някой се замисля по какъв начин тези неща могат да повлияят на здравето ни.

Ето защо днес сме решили да ви разкрием някои неща от ежедневието, които всички носим, но всъщност могат да бъдат много опасни за здравето ни.Проф. Донка Байкова: Диетите са излишни! За добро здраве е достатъчно само 2 пъти седмично да правим товаИзвестният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържам…Apr 1 2019skafeto.com

Едно от тях са тесните дънки. В днешно време трудно можем да видим девойка, която да не е облечена в изключително тесни дънки. Много момичета и жени залагат на тесните модели, защото те подчертават красивите им бедра. За съжаление такива дънки обаче нарушават кръвообръщението и работата на кръвоносните съдове. Това от своя страна води до разширени вени и образуването на целулит.

Високите токчета също са част от тези неща, които влияят много отрицателно на здравето ни. Носенето на високи обувки обаче причинява огромни болки в гърба, краката, кръста и освен това подува стъпалата. Прекомерното носене на обувки с висок ток може дори да ни довлече херния.

Другата крайност пък са обувките с напълно плоска подметка. Изглеждат безвредни, но истината е доста по-жестока. Ортопеди казват, че обувките с равна подметка могат да причинят огромни вреди на здравето ни, тъй като тежестта върху стъпалото е много нерваномерно разпределена. Това води до разширяване на кръвноносните съдове и падане на свода. Често се стига до болки в краката или гърба. Друга неприятна изненада е появата на клишоноги – когато кракът се обръща навън, което деформира коляното и тазобедрените стави.Тези продукти, които ежедневно купуваме, са много опасни за здравето ниКакто вече всеки от нас е наясно, голяма част от здравословните ни проблеми идват от храната, която …Mar 22 2019skafeto.com

loading...