преяждането

Преяждането е проблем, от който много хора се оплакват и който трудно се разрешава. Особено когато наближат празниците, ставането от масата се оказва сравнително непосилна задача за мнозина от нас.

Резултатът от този вреден навик е качването на излишни килограми, които след това смъкваме изключително трудно. Ето защо днес сме решили да ви разкрием няколко полезни съвета, които определено ще ни помогнат да спрем с преяждането.Никога не правете тези неща в кухнята, опасни са за здравето и животаКухнята е мястото, на което всяка домакиня прекарва по-голямата част от времето си. И ако всички мъж…May 10 2019skafeto.com

Трябва да се фокусираме върху храната. Една от грешките, които много често правим, е да се храним между другото и да не обръщаме никакво внимание на това, какво консумираме, в какво количество е и по кое време на деня. Ако започнем да отделяме повече време на храненето като процес, ще открием, че има начини да се храним по много по-здравословен начин.

Прекаленото отпускане с любимите храни също е една от основните причини за преяждане. Когато си хапваме постоянно от това, което най-много обичаме, сме най-склонни към преяждане. Затова е добре да ги избягваме или да си наложим някакви граници.

Колкото и странно да звучи, гладуването също е причина за преяждане. Когато сме стояли цял ден гладни, без да сме сложили дори и залък в устата си, първото хранене за деня ни е в огромни количества. Това разширява изключително много стомаха, подува го и след това се чувстваме тежки и неактивни.

Хранителният режим и пиенето на повече вода определено могат да предотвратят преяждането. С помощта на водата ще поддържаме организма си хидратиран и едновременно с това ще се чувстваме много по-сити. Хранителният режим, от своя страна, ще балансира количеството храна, което приемаме и ще осигури на организма ни всички вещества, от които се нуждае.Важно за здравето на всички: За проверка на щитовидната жлеза ви трябва само прост термометър!Малко хора знаят за това, но преди 50 години учен Ото Барнс открил, че температурата на тялото е отл…Jul 19 2018skafeto.com

loading...