обикновена игла

Едни от най-опасните проблеми със здравето са инфакт и инсулт. Те ни покосяват изведнъж и по тази причина рядко успяваме да реагираме навреме. Оказва се обаче, че има начин да помогнем на страдащ човек и то по съвсем лесен начин – с обикновена игла.

Традиционната китайска медицина често прибягва до акупунктура. Отношението към иглите на изток по принцип е специално: там се смята (и това е доказано от векове на практика), че с правилния допир в определен момент е напълно възможно да се спаси човек от всякакво нещастие – дори от инсулт, пишат от zdrave.to.

Този метод, продиктуван от китайски лекар на завършилите студенти, многократно е тестван експериментално. Всичко, което се изисква тук, е обикновена игла и малко способност да контролирате себе си.

Разбира се, когато се случи инсулт в любим човек, да останете спокойни не е лесно. Запомнете: никога не движете пациента. Капилярите могат да се спукат, ще възникне мозъчен кръвоизлив – дори милион игли няма да помогнат да се спаси човек след това.

В идеалния случай вземете игла от спринцовка в пакет. Тя е по-остра от обикновената за шиене и не можете да се притеснявате от отравяне на кръвта. Ако такава не е под ръка, тази за шиене също е подходяща. Но ще трябва да се стерилизира на огън, което ще отнеме известно време. Не се страхувайте да стигнете до някаква грешна точка. Не правите акупунктура, а се опитвате да спасите човешки живот. Нежно пробийте кожата на върховете на пръстите в центъра.

Инсулт (апоплектичен удар, мозъчен удар) е остро нарушение на кръвообращението на мозъка, вследствие на което се получават увреждания на мозъчните функции, с различна степен на поражение. След 55-годишна възраст рискът от развитие на инсулт се увеличава двойно. Традиционната дефиниция за инсулт, предложена от Световната здравна организация през 1970 г., е „неврологичен дефицит с мозъчносъдов произход, протичащ над 24 часа или прекъснат вследствие на смърт в рамките на 24 часа“. Тази дефиниция е въведена, за да отрази обратимостта на тъканната увреда, като 24-часовата рамка е избрана условно. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ново проучване: Веганите и вегетарианците е по-вероятно да бъдат покосени от инсултБолестите и здравословните проблеми са част от живота ни и никой от нас не е застрахован, че в някак…Sep 13 2019skafeto.comД-р Емилова би тревога: Кетоновата диета е опасна, води до инфаркт, инсулт, ослепяванеПопулярната диетоложка д-р Людмила Емилова реагира остро срещу все по-популярния диетичен режим – т.…Aug 29 2019skafeto.com


loading...