облекчаване на седалищния нерв

Мъчи ви ишиас, при който седалищният нерв „страда“? Е, сега извършете следните две от най-ефективните упражнения и болката ще изчезне! Първото упражнение се състои в следното: лягате върху плоска повърхност, свивате краката си и ги кръстосвате, като кракът с възпаления нерв (десния на рисунката) поставяте над здравия ви крак.

В тази поза обхващате с ръце краката и ги притискате бавно към гърдите си; задържате в това положение не по-малко от половин минута, след което, отпускате краката си до изходна позиция. Повтаряте упражнението още 2 – 3 пъти. А ето и второто упражнение: лягате отново върху плоската повърхност и сгъвате в коляното кракът с болния нерв; и притискате прасецът му към задната част на подбедрицата по указания на рисунката начин (дясна ръка – върху колянната става, а лявата ръка – върху глезенната става).

Задържате в това положение за около 30 сек и се върщате в изходна позиция. И това упражнение – както и първото – го повтаряте още от 2 до 3 пъти. Разбира се, не е достатъчно само това. Трябва да сте физически активни според възрастта. Това включва сутрешна гимнастика (5 – 10 минути), в края на която извършвате горните две упражнения. Същевременно правете и много, много разходки, без излишно натоварване на седалищния нерв.

Желаем ви успех!

Вижте още:
Здравословна диетична запеканка с извара и печени чушкиТази вкусна и диетична запеканка е идеален вариант за всяка една трапеза. Освен че е диетична, е и п…Mar 29 2020skafeto.com

Здравословна напитка за пушачите: Белите дробове ще ви благодарят за неяВъпреки непрекъснато увеличаващите се ограничения, налагани на пушачите, както и стремително покачва…May 30 2019skafeto.com


loading...