овесените ядки

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

В много диети и хранителни режими можем да срещнем овесените ядки като препоръчителна закуска или междинно хранене. Замисляли ли сте се защо? Логично е да са включени в режимите за отслабване, защото са диетични, нискокалорични и едновременно с това засищат – качествата, които храните, част от една диета, трябва да притежават. Но не това са единствените причини, поради които овесените ядки се препоръчват толкова често за хапване. Оказва се, че те имат и много ползи за нашето тяло.Тези билки са много важни за здравето ниВсеки от нас трябва да полага изключителни грижи за здравето си, защото то е най-голямото ни богатст…Feb 12 2019skafeto.com

Твърди се, че овесът е може би една от най-здравословните зърнени култури на земята. Той е страхотен естествен източник на фибри, антиоксиданти, витамини и минерали, които са жизненоважни за организма ни. По своята същност овесът е житно растение, което се отглежда главно заради зърната му. От него се произвеждат различни продукти, като например грис, брашно и овесените ядки, за които сме решили да поговорим днес.
Овесените ядки са полезни за цялото ни тяло. Те са полезни за сърцето, защото голяма част от влакнините в овесените ядки са бета-глюкани, а това са вид водоразтворими фибри, които са много полезни за тялото ни.
Освен това, овесените ядки понижават лошия холестерол в тялото, понижават и нивата на кръвната захар и инсулиновия отговор.
Овесените ядки влияят много положително и върху храносмилателната система, защото спомагат за развитието на полезни бактерии в чревния тракт. Освен това, те засищат чудесно и не ни позволяват да изпитваме глад за доста дълго време. Именно това ги прави чудесен приятел на отслабването, защото едновременно ни карат да се чувстваме сити, не подуват корема и не съдържат много калории.Страхотна билка срещу гастрит и киселиниВ днешно време, все повече хора се оплакват от стомашни проблеми. И за това определено си има логичн…Feb 13 2019skafeto.com