https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Отново тази велика китайска медицина. Този път се отнася до последния от изброените по-долу четири основни методи за диагностициране на заболяванията: чрез наблюдение на пациента, задаване на въпроси и анализ на дадените отговори, мириса на тялото и „четене“ по лицето. Пет са елементите от човешкото лице – чело, нос, брадичка, дясната и лявата бузи – от които може да се локализират вероятните проблеми в тялото.

За целта трябва да се разбере значението на сигналите и знаците, които виждаме на лицето. Само тогава може да се реагира адекватно и своевременно, съобразно разпознатата болест.

Петте лицеви елемента са свързани синергически с даден орган и нарушаването на баланса между тях води до съответно заболяване. Респективно, болестта се лекува чрез възстановяване на баланса между органа и съответната част от лицето. Нека да се спрем накратко на петте двойки.4 вида маски с мощен ефект изглаждат трайно мимическите бръчки на вашето лице и правят усмивката ви неотразима!Процесите на стареенето са най-чисто видими по появата на мимически бръчки – най-вече около очите, к…Jul 13 2017skafeto.com

Чело (огън) – храносмилателната системаАко по челото забележите зачервяване, или кожата е суха, или са се появили малки мрежички от кръвоносни съдове, то причината може да е недостатъчна детоксикация на храносмилателната система, недостиг на течности или прекаляване с алкохола. Ако челото е зачервено и обезцветено или с променен цвят, то вероятно е да имате проблеми със сърцето или емоционални такива, а при наличие и на учестено сърцебиене, виене на свят, недостиг от въздух и болки – трябва незабавно да потърсите медицинска помощ!

Дясна буза (метал) – белите дробове и дебелото черво. Акне или неизразеното зачервяване може да бъде признак само настинка, но може да са предупреждение за белодробни проблеми. Хора с чести респираторни алергии или астма имат склонност към екзема, лек обрив и зелено-син оттенък на дясната буза.

Нос (земя) – стомах, панкреас. Поява на черни точки по носа не означава кожни проблеми, а такива, свързани с функционирането на стомаха или черния дроб. Могат да се дължат и на нездравословна храна

Многото комедони пък показват прекомерна употреба на кафе или алкохол, но и на много грижи и стрес. Зачервяване на долната част на носа е признак за ян-енергия или алергии и дихателни проблеми.

Лява бузата (дърво) – жлъчка + черен дроб. Вени, зачервяване или обрив се предупреждение за високо кръвно налягане, или/и елементи на гняв, ярост, но и на дълбока депресия. Сърбеж на лявата буза предполага чернодробни проблеми.

Брадичка (вода) – бъбреци, хормонален статус и репродуктивна система. Тъмните петна по кожата около устата и брадичката са указание, че нещо не е наред с бъбреците; акнето пък може да се тълкува като хормонален дисбаланс. И накрая нещо за състоянието на матката при жените – за него се съди по вида на частта между носа и горната устна; ако случайно там забележите акне или тъмни петна, то незабавно се обърнете към лекар-специалист!
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!