брекети брекетите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Хубавата усмивка е от огромна важност за всеки един от нас. Съществуват обаче много митове, които пораждат трайни предразсъдъци към поставянето на брекети, които да коригират неправилната подредба на зъбите. Например някои хора смятат, че брекетите са болезнени или пък, че могат да се носят само от деца. Според други те вредят изключително много на зъбите. И тъй като нито едно от тези твърдения не е вярно, днес сме решили да разкрием малко повече информация за брекетите, която би била полезна на всеки един от нас.

Първото нещо, което трябва да знаем е, че брекетите могат да бъдат поставени само на едната челюст. Не е задължително да слагаме и на двете си челюсти, ако нямаме нужда. Но ако проблемът е и в захапката и тя е неправилна, то тогава се налага поставяне и на двете челюсти, за да има ефект.Проф. Донка Байкова: Диетите са излишни! За добро здраве е достатъчно само 2 пъти седмично да правим товаИзвестният експерт по здравословно хранене професор Донка Байкова даде ценни съвети как да поддържам…Apr 1 2019skafeto.com

Зъбите не се развалят по-бързо от брекетите, ако се грижим правилно за тях. Да, около брекетите се натрупва храна, но ефективното почистване не позволява на зъбите да се разболяват.

Митът, че премахването на брекетите може да напука емайла на зъбите не е верен. Те се поставят чрез специално лепило, което позволява на ортодонта да ги свали напълно безопасно, когато това трябва да се случи.
Друг важен момент е, че няма възрастово ограничение за поставяне на брекети. Те могат да се носят както на петнайсет години, така и на трийсет и на четирдесет и пет и ефектът ще бъде еднакво добър. Тези продукти, които ежедневно купуваме, са много опасни за здравето ниКакто вече всеки от нас е наясно, голяма част от здравословните ни проблеми идват от храната, която …Mar 22 2019skafeto.com


loading...