удължаване на живота старост

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ново изследване на учени от Австралия установи кой начин на хранене удължава живота и подпомага развитието на мозъка. Резултатите от проучването може да откриете в списание Current Biology.

Ръководителят на изследването Кристофър Прауд подчерта и факта, че по-малкият прием на храна удължава живота, пише zdrave.to. За да достигнат този извод, експертите са използвали т.н. винарки и червеи, които били поставени на високопротеинова диета.

„Последните резултати показват как ограничаването на консумацията на протеини може да удължи живота ни“, отбелязва един от авторите на изследването.
Експертът подчертава в същото време да се увеличи консумацията на въглехидрати. Дълго време те бяха сочени като нездравословни. Прауд е на мнение, че ключът е в това да можете да различите добрите и лошите въглехидрати.Прозорец на храненето: Японската диета, която спечели Нобелова наградаЯпонската диета е разработена от група учени от Страната на изгряващото слънце, начело с нобеловия л…Nov 27 2018skafeto.com

Неотдавна пък друг екип учени установи, че дозираното гладуване е един от най-сигурните начини за удължаване на живота.

Доброволно и напълно се отказвайте от храната за известно време. Целта на това упражнение е преходът към вътрешните резерви, възстановяването на жизнеността, удължаването на живота, но е възможно само при едномоментно, пълно спиране на храната с приема на чиста вода.

Не се страхувайте, с пълното доброволно, но краткосрочно гладуване, храненето от собствените ни резерви напълно удовлетворява всички нужди на тялото. А как да гладуваме правилно и ефективно, може да намерите в книгата на Пол Брег: “Чудото на гладуването”.

“Всяка седмица провеждам 24 или 36-часово гладуване. Освен това, гладувам и 7-10 дни четири пъти годишно. В продължение на много години, откакто следвам този график, се поддържам в отлично състояние, живея като заредено динамо. Денят ми е много по-наситен, в сравнение с една година на останалите хора. Имам неограничена енергия, никога не се уморявам, не чувствам сънливост. Непрекъснато съм активен и психически, и физически. Имам достатъчно време и енергия за всичко ”, пише Брег в книгата си.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Диетата на Мерил Стрийп за вечна младост подлуди мрежатаДнес ще говорим за жена, която никога не е прикривала възрастта си, въпреки че вече е на 69 години. …Feb 1 2019skafeto.com