Мечтата за перфектна фигура е сред най-важните за хората не от днес или вчера. В последните години не само дамите обръщат внимание на осанката си – все повече представители и на силния пол поглеждат към здравословното хранене и са готови да пожертват вечерната раздумка на биричка с приятели за сметка на час упражнения в залата за фитнес.

Има много методи за изчисление на идеалното тегло, но в голяма част от тях липсва много важен фактор – възрастта. Именно затова френският учен Пол Брок разработва една от най-точните формули за изчисление на теглото, пише osata.eu.Ръководство за мечтаната фигура: 11 неща, които ми се искаше и трябваше да знам преди да отслабнаИма различни причини, които събуждат желанието у нас да отслабнем – преследване на мечтаната фигура,…May 17 2018skafeto.com

Специално за дамите той казва, че до 40-годишна възраст идеалното тегло е -110 от височината. Или, ако сте висока 160 см., то идеалните килограми за вас са около 50. Но, ако сте минали 40-те години, нещата вече стават по-различни. Тогава от височината се вади 100. Например дама с височина 165 см. и години над 40, трябва да тежи около 65 кг.

Ако сте над 50 години към крайния резултат трябва да добавите още 5%. Например жена на 55 години, висока 170 см. 170-100=70. 5% от 70=3.5, значи идеалното тегло в случая е 73.5 кг.

Естествено, трябва да се вземе предвид и видът на фигурата, както и фактът, че на някои хора костите са по-тежки. Затова най-добрият показател може би си остава начинът, по който изглеждате.

Таблица с идеалното тегло за жени
Перфектните мерки: Ето го идеалното тегло според ръста, пола и възрастта ви (УНИКАЛНА ТАБЛИЦА)
Перфектните мерки: Ето го идеалното тегло според ръста, пола и възрастта ви (УНИКАЛНА ТАБЛИЦА)
Таблица с идеалното тегло за мъже
Перфектните мерки: Ето го идеалното тегло според ръста, пола и възрастта ви (УНИКАЛНА ТАБЛИЦА)
Перфектните мерки: Ето го идеалното тегло според ръста, пола и възрастта ви (УНИКАЛНА ТАБЛИЦА)Д-р Емилова разкри една от напитките си за прочистване на цялото тяло, вдигане на имунитета и вталяване на фигуратаИзвестната диетоложка д-р Людмила Евтимова е страстен почитател на природолечението и успешно прилаг…Sep 14 2017skafeto.com


loading...