не достатъчно вода

Водата е много важна, за да функционира организма ни правилно. Освен това, особено през лятото, тя е много освежаваща и ни помага да се борим с високите температури. Въпросът е дали пием достатъчно вода. Ако имаме тези 6 признака, значи че количеството вода, което приемаме, не е достатъчно.

Първият признак е усещането, че устата ни е суха. В такъв случай е най-добре да пием вода, вместо друга напитка, защото тя ще ни засити в най-голяма степен.

Вторият признак е сухата кожа. Кожата ни се нуждае от добра и постоянна хидратация не само, за да изглежда добре, но и защото тя е орган на тялото ни и се нуждае от водата, за да изпълнява функциите си правилно.

Третият признак е, разбира се, усещането на жажда. В такива случаи е задължително да пием вода, защото по този начин ще задоволим нуждата на целия ни организъм от течности.За нищо на света не пийте вода от бутилка, престояла в колатаИмате ли навика да оставите бутилка с вода в автомобила си? Или просто да я забравите в колата? И сл…Jun 5 2017skafeto.com

Четвъртият признак е ако изпитваме болки в ставите. Водата е много важна, за да могат костите и ставите ни да са в оптимална форма.

Петият признак е, ако постоянно чувстваме умора. Освен обичайните причини за нея като работа и стрес, липсата на течности в тялото също води до постоянно чувство на умора.

Последният признак е гладът. Когато ни липсват течности в тялото, организмът ни се опитва да компенсира, като изисква храна.Проф. Неумивакин: Правете си жива вода на котлона и няма да боледувате!Доктор Иван Павлович Неумивакин е изключително значимо име в руската медицина. В кариерата си е бил …May 21 2017skafeto.com


loading...