Габровски

Проф. Мария Миланова и д-р Иван-Асен Шишманов от „Пирогов“ създадоха специална информационна платформа, на която може да се направи тест за COVID-19. Тя е насочена както към медици, така и към немедицински лица, които бързо и безплатно могат да проверят симптомите за коронавирус на пациент или на себе си.

Сайтът www.covid.bg вече е достъпен. Той дава възможност всеки човек – медик или не, да може през компютър или телефон да направи тест, който да го ориентира дали има нещо тревожно в състоянието.

Тестът е базиран на най-надеждните световни протоколи, създадени от медици в най-засегнатите от COVID-19 страни. Това е първото по рода си подобно приложение в България.

Проф. Мария Миланова е доктор на медицинските науки и е ръководител на Клиниката по кардиология, а д-р Иван-Асен Шишманов специализира трета година кардиология в „Пирогов“.

„Резултатите от завършения въпросник са само ориентир, а не диагноза. Целта е те да насочат вниманието, а не да диагностицират заболяване“, посочиха създателите проф. Миланова и д-р Шишманов.

Виж още:Учени намериха „слабото място“ на коронавирусаУчeни oт унивeрcитeтa в Любeк ca уcпeли дa пocтигнaт ceриoзeн прoбив в бoрбaтa cрeщу кoрoнaвируca, п…Apr 1 2020skafeto.com

Официално: Здравен министър назова убийствената за коронавируса температураГорещото време може да помогне за премахване на коронавирусната инфекция, но Русия сега не е достатъ…Mar 31 2020skafeto.com

Американски експерти: Коронавирусът оцелява 5 дни върху обувкитеКоронавирусът може да оцелее върху обувки „пет дни или повече“, предупреждават американски експерти,…Mar 30 2020skafeto.com

loading...