месо

Всеки знае, че за повишаване на имунитета, е необходимо да се консумират витамини, които могат да бъдат открити в изобилие в плодовете и зеленчуците.

Но диетолозите напомнят, че протеинът също е много важен, за да се радвате на силен имунитет, особено сега, когато навън върлуват всякакви вируси, пише БЛИЦ.

Основният източник на качествен протеин е месото. А най-полезното за имунитета месо е пилешкото филе! Работата е там, че в 100 грама от него се съдържа цялата ни дневната нужда от така необходимия протеин.

Специалистите са категорични, че пилешкото месо е предимно протеинова храна. Именно протеините се разграждат до аминокиселини, необходими за „изграждането“ на организма.

При дефицит на каквито и да е аминокиселини, нашите имунни клетки, които синтезират имуноглобулини, просто не са в състояние да изграждат имуноглобулини в нужното количеството.

В допълнение, в него се съдържат елементи като левцин, изолевцин и фенилаланин, които са от огромно значение за здравето и имунитета.

Калият, фосфорът и витамините А, В1 и В2 създават своеобразна защитна бариера за тялото.

Пилешкото филе често се включва в различни диети, като един от източниците на протеини, което го прави изключително подходящо и за всички, които внимателно следят за фигурата си!

Виж още:Американски учени: Не е за вярване, но ето къде е най-вероятно да пипнете К-19Американски учени са анализирали статистиката на предаването на новата коронавирусна инфекция, пише …Dec 18 2020skafeto.com

Лекари обясниха защо не трябва да носим маска в студено времеМаска на улицата е необходима там, където има голяма тълпа от хора, в други случаи не си струва да я…Dec 15 2020skafeto.com

Д-р Илиев от Берн изброи неприятните странични ефекти на ваксината PfizerТова е РНК ваксина. Тя, противно на мнението, не е нова като метод. До момента има 8 подобни ваксини…Dec 10 2020skafeto.com

Д-р Гайдурков за ваксините: За хората – автоимунни заболявания, за производителите – имунитетУважаваният д-р Георги Гайдурков даде мнението си относно една от най-горещите теми в обществото – в…Dec 8 2020skafeto.com

loading...