Алкохолизмът

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Алкохолизмът е трудно лекуващо се заболяване, тъй като, особено в началната му фаза, то, на практика, е неразпознаваемо. Освен това малцина от „редовно пиещите“ са склонни да признаят пред себе си и околните, че са преминали границата на „пиещите с мярка и само по повод“ и тези, които консумират спиртни напитки ежедневно и то в значителни количества.

Но как да разпознаете дали сте преминали тази граница?

Ето няколко признака, че пиенето на алкохол вече е станало за вас „наркотичен навик“ с опасни последици за организма и психическото ви здраве.

1. Хората – предимно мъжете – често имат задръжки в общуването и пият, за да се освободят от тях. Да предположим, че сте един от тях – ако забележите, че в стремежа си да се харесвате на околните с остроумното си и нахакано държание, започвате да ставате безпричинно агресивни и сте склонни да се забърквате в скандали и свади, то по-добре е да спрете с алкохола. Бъдете сигурни, че ще има кой да ви оцени и без да се „наливате“.5-те убийци на мозъка! Няма да повярвате, но алкохолът и цигарите са само съучастнициМозъчните клетки са определен брой и по време на човешкия живот само намаляват. Това беше основната …Apr 3 2017skafeto.com

2. Ако сте добили навика да се напивате всяка седмица през уикендите и това започва да ви действа зле – появяват се сърдечни смущения и високо кръвно, смущения от отделителната и половата системи, то намалете алкохола през празничните дни, а по-добре е да разредите съществено гуляите!

3. Ако установите, че започвате да забравяте къде и с кого сте се черпили, то значи, че паметта ви вече е засегната от алкохола и това се забелязва от вашите колеги и приятели. За да ликвидирате „белите петна“ в паметта ви би следвало да ограничите до минимум пиенето.

4. Ако в заведението, което ежедневно посещавате, ви носят сметка не за едно – две, а за четири и повече питиета, то несъмнено прекалявате с пиенето. Преборете се с изкушението да поръчвате нови и нови питиета, защото това трови безмилостно вашия организъм и ще го почувствате скоро! Контролирайте пиенето си!

5. Ако се стремите да превъзмогнете с пиене постоянния стрес, в който живеете, и установите, че тонусът, енергичността и работоспособността ви страдат от това, то ликвидирайте сутрешния махмурлук, като спрете да се „разтоварвате“ вечер, поглъщайки чашка след чашка! Проблемите не се решават по този начин!

6. Ако близки и приятели ви намекват, че прекалявате с пиенето, то се замислете върху думите им – вероятно те са прави и следва „да се вземете в ръце“!

В заключение, колкото по-рано се „изчистите“ от алкохолната зависимост, толкова по-пълноценно и по-добре ще живеете, а това е важно и за възпитанието и здравето на вашите деца! Мислете за това!Всичко, което са ни казвали е лъжа! Алкохолът е полезен, но вижте само за коеСигурно ви звучи невероятно, но алкохолът може да се окаже пръв помощник при разкриването на престъп…Mar 14 2017skafeto.com