Много хубаво не е на хубаво. Това е казал мъдрият български народ, а за съжаление практиката и ежедневието ни често потвърждават тази максима. И наистина – може всичко да ти върви като по ноти – семейство, работа, приятели и всичко това изненадващо и неочаквано да се сгромоляса. Възстановяването пък е бавен и труден процес и не винаги се увенчава с желания резултат. Старите хора казват, че за семейното щастие е много важна енергията, която излъчва дадено домакинство.

Има различни поверия какви вещи не трябва да присъстват в дома, ако искаме смехът и веселието да го огласят дълго.

Днес ще се спрем на онези вещи, чието присъствие е абсолютно нежелателно в дом, в който има болен човек. Ако в семейството ви има такъв човек и забележите тези вещи, не губете време, а ги изхвърлете на секундата, съветва lekuva.net.

Не бързайте да определяте подобни неща като „пълни глупости“.

Нищо не пречи просто да опитате, защото това са неща, издържали и се предават през поколенията още от времето на бабите на нашите баби. В дом в който има болен човек, трябва да се поставят 2 чисти стъклени съда, напълнени с морска сол. Солта трябва да се сменя на всяко новолуние. Единият съд се поставя в антрето, а другият – в стаята на болния. Много е важно в дома на болния да не присъстват следните 3 вещи.

1. Мъртви цветя и растения. Свежите букети с цветя носят хубави аромати и позитивна енергия, но нещата се променят, когато те увехнат.

2. Спрял и неработещ часовник. Счита се, че повреденият часовник носи отрицателна енергия и е редно да бъде изхвърлен. Спрелият часовник не се вписва във времето, което е безкрайно.

3. Счупени, стари, непотребни и неизползвани вещи. Често зарязваме нещо, което ни е вършило работа, но вече не функционира. Така в дома се трупат непотребни и излишни вещи, които, освен че заемат място и събират прах, изсмукват положителната енергия от дома. Старите хора са категорични, че в стаята на болен човек нямат никакво място въжета, прежда, ножове, ножици, както и скъсани или закърпени дрехи.Геният на древните българи: Пуснете скилидка чесън в млякото. Само за седмица чисти 10 коварни болестиМного се е изписало и изговорило за това имат ли алтернатива скъпите и често неособено ефективни лек…Oct 17 2017skafeto.com


loading...