по-добър сън

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Когато получим по-добър сън, винаги се чувстваме по-добре и сме по-продуктивни. Това се дължи на факта, че тялото и ума ни са отпочинали, имат повече енергия и сме много по-работоспособни.

Нищо не може да е по-хубаво от здравия нощен сън. За повечето от нас обаче това е просто една мечта, пишат от zdrave.to. Сънят може сериозно да повлияе на психиката и продуктивността ви. Това пък влияе на щастието и спокойствието ви. Ранната вечеря и консумацията на по-леки храни може да ви помогне да се преборите с безсънието. Но има няколко храни и напитки, които трябва изцяло да изключите от менюто за вечерята си. Вижте какво да избягвате, за да имате по-дълбок и здрав сън:

Кофеин
Това със сигурност го знаете, но не ви спира да пиете стимуланти непосредствено преди сън. Кофеинът може да ви държи будни с часове, което може да ви изнерви. Според експертите трябва да се пие определена доза кафе (до две чаши), за да не засяга нервната система.

Червено месо
Докато напазарувате след работа и се приберете вкъщи за вечеря, може да минат няколко часа. Червеното месо отнема доста време за приготвяне, което ще ви постави в ситуацията да вечеряте твърде късно. Експертите съветват да се вечеря 4 часа преди сън, а млечните продукти и по-леките храни могат да ви предразположат към по-здрав сън, отколкото тежките като червеното месо и пърженото.

Алкохол
Чашка вино след дълъг работен ден може да ви се струва най-релаксиращата част от деня. Но това е една от причините да не спите спокойно. Действието на алкохола може сериозно да наруши баланса на съня ви.

Люти храни
Фенове ли сте на лютото, без значение по кое време го ядете? Диетоложката Лиса Артис съветва да не го консумирате непосредствено преди сън, защото вдига температурата на тялото, което може да ви подложи на дискомфорт.

Захар
Хапването на сладко вечер е след любимите занимания на много хора. Оказва се, че когато нивото на захарта в тялото се покачи, има огромен риск да нарушите съня си. Експертите съветват да хапвате пълнозърнести храни с ниско ниво на захар, ако изпитвате нужда от сладко. В противен случай може да се оплаквате от безсъние, което ще се дължи именно на това. Друг добър заместител на шоколадите и сладкишите вечер са плодовете, по-специално бананите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:7 храни, които ще ви помогнат да подобрите съня сиПълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се чувстваме свежи и готови за предстоящия ден, но …Oct 31 2019skafeto.comПреди Седмицата на съня: 6 мита за спането, които не са верниНаближава Световният ден на съня, който се празнува на 16 март в целия свят. Дормео пък ще се опита …Mar 9 2018skafeto.com