Лененото семе билка на живота

Лененото семе се използва за лечението на много заболявания. Нещо повече, то има свойството да действа и превантивно по отношение на различните болести. Неслучайно от незапомнени времена е наречено „билката на живота“. А когато разберете колко е полезно то всъщност, винаги ще присъства в кухнята ви. Благодарение на специалната си текстура лененото семе предотвратява заболявания от запек до сърдечни проблеми.

Също така се използва много от хора, които искат да отслабнат. Семената са с високо съдържание на фибри и добри мазнини и ще ви накарат да се чувствате сити, стимулира храносмилането и обмяната на веществата. Всички тези фактори ще ви помогнат да отслабнете. Основните съставки са омега-3 мастна киселина, ненаситена мастна киселина и линган. Тези съставки са в полза на нашите стави и като цяло здравето ни.Не можах да повярвам, след като се огледах в огледалото! С помощта на вода и ленено семе изглеждам видимо по-млада!Когато кожата започне да се набръчква си казваме, че възрастта си е оказала своето влияние. Но има е…Mar 8 2017skafeto.com

Омега-3 мастните киселини са много важни и за мозъка в човешкия организъм. Липсата им може да доведе до много сериозни проблеми – загуба на зрение, ясно мислене, резки промени в настроението и депресия. Лененото семе е полезно и в борбата срещу диабета. То съдържа елементи, които понижават нивата на инсулин и кръвна захар.

А ето как може да извлечете максимума от лененото семе. Смелете го на брашно, разстелете го и го намокрете. Това трябва да стане половин час преди хранене. След това го добавете към храната ви – например супата. На всичкото отгоре има и приятен вкус.

Бъдете здрави!Ленените семена с кисело мляко могат да направят много за здравето виДобре известен факт е, че замърсяването на дебелото черво води често до тежки, а понякога и непоправ…Mar 13 2017skafeto.com


loading...