безъснни нощи

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

За мнозина това се оказва проблем – едно истинско предизвикателство! Ако през нощта се въртите безспирно, пробуждате се често и дори отивате без повод до тоалетната, то значи сте казали сбогом на здравословния непробуден сън, от който толкова много се нуждае организмът ви, за да възстанови нормалното функциониране на всичките негови сложни и взаимосвързани физиологични системи.

Какво може да направите, за да решите проблемът? Ето някои указания.

Да започнем с леглото – то трябва да ви е удобно именно за сън. Покрийте го с памучни или памучно-полиестерни спални чаршафи.

Сега за възглавницата – тя трябва да бъде ниска и широка; ако почувствате през нощта, че се е загряла много от температурата на главата ви, то обърнете я наобратно – тази страна със сигурност е по-хладка!

И сега достигаме до най-важното – температурата в помещението, където спите. Дано сте с климатик – оставете го да работи през нощта на температура в границите от 17 до 20˚С – това ще е най-подходящо.Сок чудо гони безсънието завинаги. Природата ни го е дала щедро, само трябва да изцедим…Безсънието е един от факторите, който може да ни създаде изключителен дискомфорт и да повлече след с…Jan 18 2017skafeto.com

Ако пък ще използвате вентилатор, то не насочвайте въздушната струя към вас!

В случай, че не разполагате обаче, с охлаждащи приспособления, то може да охладите тялото си като третирате кожата с разреден спиртен разтвор; при изпарението от кожата ви, той ще свали локално температурата на тялото. И още нещо – ако имате възможност, то спете в приземен етаж – той се нагрява значително по-малко през деня в сравнение с високите етажи, да не говорим за подпокривнотото помещение!

Препоръчваме ви и да избягвате пиенето на течности, съдържащи кофеин, преди да си легнете, тъй като кофеинът ще увеличи кръвното ви налягане и топлината ще стане по-осезаема! Сега за спалното бельо – то трябва да е от памук – една по-широчка тениска, а може и потник, респективно лека памучна нощница – при жените, ще свърши работа. И не спете голи, защото така най-лесно може да простинете – течение винаги се образува през процепите на вратите при отворени прозорци, да не говорим при наличие на работещ вентилатор!

Накрая, не преяждайте късно вечерта – тежестта в стомаха ви ще създаде допълнителен дискомфорт. Вечеряйте между 7 и 8 часа и храната ви да е „лека“ – без тлъстини и много сладкиши! Желаем ви лека и спокойна нощ!
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Тайната рецепта на руската лечителка Джуна, която цери артрит и високо кръвноЛечителката Джуна е считана за истински феномен в родината си Русия. През годините обаче славата й п…Jun 16 2017skafeto.com