варенето на яйца

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Почти всички обичаме да похапваме яйца, при това не само по Великден. Тази популярна храна се харесва дори на онези, които са преминали и популярната диета, в които те са основна част и малко или повече омръзват. Само за кратко обаче.

Яйцата са популярен продукт, който се използва за приготвяне на различни ястия. Но в същото време съществуват твърдения, че не е препоръчително те да се консумират твърде често, тъй като това би наредило на здравето.Колко всъщност са полезни яйцата?Яйцата, под всякаква форма – варени, бъркани, на омлет или на очи, са една от най-често срещаните хр…May 2 2019skafeto.com

Днес ще ви представим най-големите митове, свързани в яйцата, в които много хора вярват, а всъщност не трябва, пише zdrave.to. Ще останете изненадани, след като прочетете тази статия.

Яйцата съдържат много холестерол
Най-често срещаният мит е, че яйцата съдържат голямо количество вреден холестерол. Всъщност съдържащият се в тези продукти холестерол не влияе на нивото на холестерола в човешката кръв.

Яйчните жълтъци не позволяват да отслабнете
Това становище е погрешно, тъй като яйцата всъщност са с ниско съдържание на калории, а консумацията на жълтък няма да доведе до увеличаване на наднорменото тегло. Истината е, че жълтъкът съдържа протеини и витамин D, които допринасят за загуба на тегло. Проучванията показват, че яденето на цели яйца за закуска ще намали апетита ви през целия ден.

Суровите яйца са здравословен продукт
Някои хора вярват, че в полезния продукт са запазени всички полезни свойства. Но всъщност използването на този продукт в суров вид е опасен процес, тъй като съществува възможност за наличие на салмонела.

Има само кафяви или бели яйца
На рафтовете на магазините можете да намерите само яйца с кафяви или бели цветове, но всъщност в Америка те могат да имат син или зелен оттенък. Вътрешното съдържание остава непроменено.

По-добре е да си купите яйце с кафява обвивка
Всъщност няма разлики между яйцата, които имат кафява или бяла черупка. Съдържанието засяга само храненето на пилето.

Тъмният жълтък е признак за ниско качество
Това твърдение е истински мит. Наличието на тъмен жълтък говори само за лошото хранене на пиле, в което липсват витамини и минерали.

Бременните жени трябва да избягват да ядат яйца
Всъщност е полезно за бременните жени да използват този продукт, но само в добре подготвена форма. В суров вид е забранено да се използва.

Не давайте продукта на деца до една година
Някои родители не включват яйцата в диетата на дете под една година. Но много лекари твърдят, че е препоръчително да започнете да давате този продукт на бебета от 7 месеца.

Можете да приготвите яйцето в топла вода
Тази процедура се нарича пастьоризация, която се състои в това, че яйцата се поставят в топла вода за известно време. Но в действителност, това не може да се направи, в резултат на това продуктът все още остава суров.

Съхранението в хладилник прави вкуса по-лош
Всъщност съхраняването на продукти в хладилници значително увеличава експлоатационния живот и помага за премахването на бактериите.

Хранителната стойност не се променя в зависимост от метода на приготвяне
Ако правите бъркани яйца или приготвяте продукт, тогава се запазва оригиналната хранителна стойност. Ако използвате фурната за готвене, тогава около 45% от витамините се губят.

Протеиновата маска е чудесен начин за борба с бръчките
Продуктът е наистина полезен за нокти, коса или кожа, но само за обичайната му употреба. Протеиновите маски не помагат да се отървете от бръчките.

Яйцата от пъдпъдъци са по-хранителни
Те съдържат много протеини, но те са твърде малки по размер, така че трябва да ядете доста парчета, за да получите полза.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Разбиха най-големия мит за варенето и беленето на яйцаВсяка домакиня има опит с варенето на  яйца. И всяка е изпитвала затруднения щом тръгне да ги бели, …Feb 14 2019skafeto.com