старост

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Учените от Университета в Маями са стигнали до заключението, че ключовите генетични програми, които допринасят за дълголетието, работят до средната възраст. Тяхното изследване е дадено в официално съобщение до пресата, публикувано на портала EurekAlert!, цитиран от zdrave.to.Учените са категорични: Шоколадът и червеното вино забавят стареенетоШоколадът и червеното вино са най-обичаните продукти в своите категории. Едва ли има някой, който не…Mar 29 2019skafeto.com

Авторите изследват активността на гените, отговорни за устойчивостта на стареенето в тъканни проби, предоставени от хора от различни възрастови категории. Резултатите от анализа показали, че човешките системи против стареене след 50-60 години спират да работят.

Проблемът, както е посочено в проучването, се крие в протеин, наречен „мишена за рамицин на бозайници“ – той е отговорен за много ключови клетъчни процеси, включително растеж и клетъчно делене.

Според учените системата за регулиране на програмите за стареене при хората е много по-висока, отколкото при много други видове. Това се случило в резултат на еволюцията: тялото трябвало да се научи да осигури на човека дълъг живот.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Специалистите са категорични: Периодичното гладуване не само топи мазнини, но и забавя стареенето и редица заболяванияПериодичното (интерминантно) гладуване набира все по-голяма популярност сред хората, които искат да …May 11 2018skafeto.com