Високото кръвно налягане

Високото кръвно налягане несъмнено е един от бичовете за човечеството през XXI век. Това заболяване води след себе си аритмия, исхемична болест на сърцето, диабет от тип 2, както и много други усложнения.

Артериалната хипертония е причина за смъртта на над 17 милиона души по света всяка година. Руското светило в медицината д-р Сергей Бубновски прилага на пациентите си интересна и успешна терапия за лечение на хипертонията, при кото не използва медикаменти – той е съставил комплекс от гимнастически упражнения, които всеки може да прави в домашни условия. Лекарят препоръчва те да се правят поне веднъж на ден, а за оптимален ефект – по 2 пъти.Бай Добри от Костенец помогна на хиляди хора да изхвърлят лекарствата за кръвно налягане!Искате да се отървете от високото кръвно без помощта на скъпи лекарства с ненапълно изяснени странич…Aug 22 2017skafeto.com

Ето три упражнения на д-р Бубновски, които имат доказано положителен ефект в битката с високото кръвно налягане.

1. Можете да използвате ходене за загряване. В рамките на две минути се редуват различни видове ходене, като: ходене боси или по чорапи, кръстосани крачки, ходене на пети, стъпка по стъпка.
Видовете ходене трябва да се променят на всеки пет стъпки. Също така си струва да се внимава, за да се гарантира, че дишането е равномерно.

2. За второто упражнение ще ви е нужен стол, не много висок и задължително железен, или пейка, или по-висока стъпенка.
Ръцете се поставят върху стола, краката са назад и са разположени по ширината на раменете. Главата напред, погледа – също. Тялото – изпънато и без да опира никъде. При вдишване се сгъват лактите и долната част на тялото надолу, като за лицеви опори. Издишайте, опънете и изправете ръцете си и издайте звука „Ха“.
След пет такива лицеви опори се почива и се пие вода, за да се хидратират кръвоносните съдове. Всяко натискане трябва да бъде приблизително същото във времето и да отнеме около 20-30 секунди.
В началото се правят 2 серии по 5 пъти, а след време – до 10 серии по 5 пъти.

3. За това упражнение отново ви е нужен стол. Седнете, изправете гърба и разтворете леко краката. Ставайте и сядайте на стола, като при ставане вдишвате, а при сядане – издишвате. След 10 ставания и сядания починете в продължение на 2 минути, като дишате дълбоко и равномерно. Правят 2 серии от 5-минутни ставания и сядания. Постепенно се стига до 5 серии от 5 минути.
В този видеоклип д-р Буновски демонстрира правилното изпълнение на първото упражнение.

Важно! Коя граница на кръвното налягане е по-важна: горната или долната?Кръвното налягане е едно от нещата, които всеки човек трябва да следи постоянно. Освен това, ако се …Aug 20 2017skafeto.com


loading...