здрави бъбреци

Бъбреците са орган, който се счита за един от най-важните в човешкото тяло. Те имат изключително трудна задача – почистване на кръвта от всички видове токсини, микроби и инфекции. За това е изключително важно нашите бъбреци да са здрави.

Бъбреците също така регулират водния баланс на организма, кръвното налягане и производството на червени кръвни телца, съобщава специализираният сайт zdrave.to. Списъкът продължава и продължава, но нека се замислим как, за съжаление, подценяваме работата на тези органи.

Има някои навици, които повечето от нас имат, но не се замисляме за тяхната вреда. Трябва обаче да се ​​отървем от тях, за да защитим бъбреците и себе си от болести. В края на краищата, както се казва: „Човек е здрав само ако бъбреците му са здрави.“

Вредни навици за бъбреците

Алкохол и тютюнопушене

Отдавна и много пъти е доказано, че пушенето и употребата на алкохол имат неблагоприятно въздействие върху здравето. Лошите навици влошават работата на бъбреците, тъй като те не могат да се справят с големия брой токсични вещества в организма. Само във филмите всички пушат и пият и това изглежда добре, но в реалния живот тези навици бавно ни убиват. Помислете за това в момента, в който запалите следващата цигара или отворите бутилка алкохол.

Липса на сън

Факт е, че клетките се обновяват през нощта. Ако постоянно не получавате достатъчно сън, този процес не се завършва напълно, което скоро може да доведе до нарушаване на органите ви. Забравете за абсурдната фраза: “Сънят е за слабите!”.

Рецепта с магданоз цери болни бъбреци и чисти черен дроб и жлъчкаРецептата с магданоз, която ви предлагаме, е класическа рецепта, използвана от китайската медицина.
Dec 28 2018skafeto.com

Приемането на голямо количество кофеин
Кофеинът, който се намира в кафето и различните безалкохолни напитки, е вреден в големи количества за целия организъм и особено за бъбреците. Има силни диуретични свойства, дехидратира организма и причинява бъбреците да работят „на празен ход“, което създава допълнително бреме за тях.

Пасивен начин на живот

Често, особено по време на дълга работа на компютър или в едно положение, се случва да навредите на бъбреците си. За да възстановите правилното кръвообращение, направете малко тренировка или гимнастика на всеки час. Редовните упражнения ще предотвратят и появата на камъни в бъбреците.

Дефицит на витамин В6

За да функционират бъбреците перфектно, трябва да се консумират средно по 1,3 ml витамин В6 дневно. Той се среща в пилешкото, рибата, картофи и много плодове, с изключение на цитрусите.

Ненавременно изпразване на пикочния мехур
Постоянното задържане на урината в пикочния мехур може да доведе до бъбречна недостатъчност и инконтиненция. Затова помнете правилото: „Ако ви се ходи до тоалетната, направете го веднага!“.

Излишък от натрий

Основният източник на натрий за хората е готварската сол. Но ако злоупотребявате, тогава бъбреците ви, като основен регулатор на метаболизма на водно-солената система, не могат да се справят с работата си. Дневният прием на сол за възрастен е до 5-6 грама. Съветът е: не прекалявайте с осоляването на храната – бързо ще свикнете и ще усетите дори по-добре вкуса й.

Безразсъдни диети

Доста диети, които уж са предназначени да свалите бързо килограми, всъщност лишават тялото ви от полезни вещества. В резултат на това се получават двоен удар: от една страна, кръвта се филтрира с дисбаланс, а от друга – дори не получават полезни вещества.

Излишък на протеин
Протеинът не може да се натрупва в организма, като мазнините. Следователно, многото протеини също увеличават натоварването на бъбреците. Ако бъбреците не се справят с отстраняването на тези продукти, тогава може да се образуват камъни.

Пиене на недостатъчно количество вода

За правилното функциониране на бъбреците, като всички органи, е необходимо да се пие достатъчно вода. Водата буквално изхвърля цялата гадост от тялото ви!

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Камъните в бъбреците са бич. Пробвах този лек с оцет и забравих за проблемите. Ето какво трябва да направимБъбреците са един от органите в тялото ни, които имат основна роля за нормалното ни функциониране. Т…Mar 31 2018skafeto.com


loading...