https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Какви са ползите от зехтина? Много са, и никак не са за пренебрегване, но все пак…
Все пак, този евтин продукт съвсем скоро ще детонира зехтина. Дойде време да кажем няколко думи в защита и прослава на свинската мас, пише lekuva.net. Може да започнем тази статия така: Баба ви едно време все със зехтин е готвила, нали? Можем да започнем и така: Не вярвайте на рекламите по телевизията! Но, каквото и да е началото, в края истината е само една.
Истината е, че игнорирахме един много наш, много познат, и в същото време полезен продукт, като свинската мас. Но, времената се менят. Хората – също. А заедно с тях и информацията. Днес, за разлика от преди 20-30 години, е трудно да се манипулират потребителите.
Бавно, но славно колелото на информацията се завърта, и сега можем свободно да твърдим, че животинските мазнини нямат нищо общо с повишените нива на холестерола, запушените артерии, наднорменото тегло и сърдечно-съдовите заболявания.
5 страхотни доказателства, че пиейки бира всъщност се грижим за нашето здраве!Най-после истината излезе наяве – пиенето на бира не само не ни вреди, а напротив, помага за доброто…Dec 4 2018skafeto.com

В продължение на няколко десетилетия ние свикнахме да чуваме, че зехтинът е считан за един от най-полезните продукти. Независимо от факта, че хубавия, и действително полезен, зехтин е доста скъп, много хора го използват като дресинг за салата или за приготвяне на храна. Учени от De Montfort University в Англия, провели поредица от проучвания за ефекта на зехтинa върху човешкото тяло.
Те стигат до извода, че този продукт – зехтина, е изключително полезен само в суров вид. Когато използваме зехтин за пържене, се отделят алдехиди – вещества, които влияят неблагоприятно на тялото ни. Прекомерната консумация на пържени със зехтин храни заплашва от появата на тумори, сърдечни заболявания и нарушения на функциите на мозъка.

Оказа се, че проблемът не е само в зехтина. Според ръководителя на изследването професор Питър Матюс, рибата, приготвена в растително масло (слънчогледово, царевично или зехтин), съдържа 200 пъти повече алдехиди от стандартите за безопасност, които са позволени.
Затова лекарите съветват да не се използват растителни масла за приготвяне на топла храна
Тяхната препоръка е да се пържи със свинска мас. Може да се ползва за пържене и кокосово или палмово масло. Може да се готви и с обикновено краве масло или с  масло. Ако не сте в състояние да запомнете всичко това – гответе с животински мазнини, овкусявайте с мазнини от растителен произход.
Никога не си давайте парите за маргарин или за други продукти, направени от транс мазнини, съветва професор Матюс.

Какви са ползите от свинската мас?
Свинска мас съдържа мононенаситени мастни съединения които, при нагряване, не отделят токсични вещества.
Също така, в полиненаситените мазнини се съдържа арахидонова киселина, която има редица ценни функции: положителен ефект върху мозъка, бъбреците и сърцето. Едно от най-полезните свойства на свинската мас е, че няма нищо общо с никакъв холестерол – нито добър, нито лош.
Свинската мас, когато се използва в разумни количества, е диетичен продукт. Защо? Защото няма никакви несмилаеми частици, способни да гният в червата. Богата е на селен, който укрепва защитните сили на организма. Тялото хаби калории, за да я преработи и дълго време ни държи сити.Забравете за първото хапване – пропуснатата закуска крие изумителни ползи за здраветоРекламите, телевизионните предавания и филмите непрекъснато ни показват картина на щастливо семейств…Nov 25 2018skafeto.com

Свинската мас е полезна за здравето.
Например, свинска мас се използва при ставни болки, травми и отравяния от йонизиращо лъчение. Мастит, подагра, изгаряния и измръзвания в народната медицина се третират пак с помощта на свинската мас. Друга полза от редовната употреба на този продукт е отразен във факта, че тя помага да се намали количеството на канцерогени в кръвта и предпазва от рак.
И накрая – вкусна е и не е скъпа.
Не ви съветваме да изхвърлите веднага олиото на боклука. Само ще ви припомним едно много важно и вярно правило в здравословното хранене – не на рафинираните храни! Включвайте от време на време свинската мас като част от вашата диета. Използвайте я разумно и с мярка, и сами ще се уверите в полезните й свойства.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!