сезонни плодове и зеленчуци
Reader's Digest

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Лято, слънце, море, ваканция, почивка, приятни емоции и множество щастливи мигове, споделени с приятели.. Какво друго може да направи всеки един ден от летния сезон пълноценен? Качествената храна, разбира се. В тази статия ще ви представим списък със сезонни плодове и зеленчуци, които ще придадат свежест и наслада на всяка секунда под жаркото слънце през юни, юли и август.
Мама ми каза тези безценни домашни хитринки – сега вече мога да запазя плодовете и зеленчуците свежи за по-дългоСега всякакви плодове и зеленчуци могат да се намерят на пазара по всяко едно време от годината. Или…Nov 10 2017skafeto.com

Червено юначе
със зелено калпаче.
Що е то?

Домати

сезонни плодове и зеленчуци
Bonnie Plants

Доматите съдържат едни от най – полезните за кожата витамини като А и С. Консумацията им ни доставя антиоксиданти, както и полезни фитохимикали като ликопен, които намаляват риска от развитието на хронични заболявания като рак. Освен това, доматите ще се погрижат и за здравето и красотата на кожата ви, не само като ги хапвате, но и като ги нанасяте като маска върху лицето си.

Тиквички

Delish.com

Ако спазвате лятна диета, не забравяйте да включите в менюто си този зеленчук. Те ще ви осигурят пектин, който не само спомага за процеса на отслабване, но и се грижи за здравето на сърцето, понижавайки високия холестерол.

Диня

сезонни плодове и зеленчуци
Harvest to Table

Няма как да пропуснем списъка с най-полезни сезонни плодове и зеленчуци с любимата на малки и големи диня. Тя е един от най – добрите начини да се хидратираме, да свалим няколко излишни килограма, да елиминираме излишните течности. Освен това водното съдържание в динята, помага на тялото да се охлади в горещите летни дни. Консумирайки я, не само ще се чувстваме сити, но и ще се погрижим за здравето на храносмилателната система, тъй като динята съдържа фибри. Не на последно място тя ни осигурява и ликопен, който предпазва клетките на кожата от увреждането на слънчевите лъчи.

Внимание! Опасни плодове и зеленчуци заливат пазарите. Вижте как да се предпазим от химикалите в тяхОпасни плодове и зеленчуци, които са обработени с редица вредни химикали са установени на българскит…Jan 16 2017skafeto.com

Кайсии, праскови и нектарини

сезонни плодове и зеленчуци
Harvest to Table

Нектарините са чудесен източник на диетични фибри, което означава, че ако страдате от запек, е добре да включите вкусните плодове в менюто си. Заедно с кайсии ще ви осигурят витамин А и а диетични фибри. Както нектарините, така и кайсиите са богати на витамин А и антиоксидантния бета каротин, докато прасковите съдържат много витамин С.

Спанак, зеле кейл

Harvest to Table

Не пропускайте да ги добавите към вашите фрешове, свежи салати. Вкусните зеленчуци съдържат каротеноиди, които тялото ни превръща във витамин А, който предпазват кожата от увреждане от слънчевите лъчи, като намалява нейната чувствителност, заздравява сухата и люспеста кожа, повишава нейната устойчивост към  UV светлината.

Горски плодове 

Good Housekeeping

Сладки и сочни, горските плодове, са последни в списъка ни със сезонни плодове и зеленчуци. Те са чудесни за хапване през лятото. Богати са на флавоноиди, подобряват притока на кръв към кожата и намаляват чувствителността към светлина, подобряват външния вид на кожата. В допълнение, горските плодове съдържат и витамин С, който спомага за синтеза на колаген, който спомага кожата да е гладка и млада.

С тази бабини хитрини плодовете и зеленчуците остават свежи по-дълго! Ето какво трябва да направимПлодовете и зеленчуците са продуктите, които са най-полезни за нас и организма ни. Проблемът е, че о…Dec 2 2017skafeto.com