страничните ефекти на ваксината

Антигенните тестове са добър заместител на PCR тестовете и ще ни помогнат да управляваме пандемията. Това заяви пред Нова телевизия пулмологът д-р Александър Симидчиев.

Той каза, че антигенните тестове са малко по-малко чувствителни от PCR тестовете, но това е пренебрежимо малко. Лекарят наблегна на факта, че процентът на положителни PCR тестове се покачва до ниво (над 44% за вчерашния ден), което показва, че тестовете са недостатъчни и реално заболелите за 16 ноември не са 3500, а 7000, според д-р Симидчиев.

В крайна сметка специалистът заключи – масово тестване и карантина за положителните. Много малко вероятно е да преболедуваш отново, но е по-добре да имаме единен стандарт – всички да носят маски, да пазят социална дистанция.

За мен е много малко вероятно да боледуваш за втори път, подчерта Симидчиев. Може да имаш пневмония без кашлица, посочи още лекарят. Повечето от хората без кашлица, но с пневмония, са с вирусна пневмония. Оцветяването в зелено и жълто на храчката подсказва развитие на бактериална пневмония.

Ако е вирусна пневмония, чакаме да мине и контролираме равнището на кислорода в кръвта – ако е по-ниско, в болница, обясни лекарят. При над 95% сатурация няма нужда от притеснение – оставаш вкъщи.

Д-р Симидчиев каза и, че ако има симптоми на COVID-19 дълго време, след като си се изчистил от вируса, трябва да правиш съвсем леки физически упражнения. Най-добре е да се консултираме със специалисти какво да правим, уточни той.

Виж още:Д-р Симидчиев предупреди за голяма опасност при ранната фаза на К-19„Пандемичният процес, когато надмине определени критични стойности, той започва да се самовъзпроизве…Nov 6 2020skafeto.com

Д-р Симидчиев: Ако усещате тези симптоми в момента, най-вероятно имате коронвирусНарастването на броя на пациентите ще постави всички под напрежение. Това заяви в ефира на Нова тв п…Nov 4 2020skafeto.com

Д-р Симидчиев изброи местата, където опасността да се заразим с К-19 е огромна„Не може да се каже, че вирусът минава по-лесно през лятото“, това каза пулмологът д-р Александър Си…Jun 29 2020skafeto.com

loading...