сокът от портокал

Сокът от портокал е една от най-предпочитаните безалкохолни негазирани напитки. Освен това, той е изключителен източник на витамини, както и на много други полезни вещества за организма.

Освен това, сокът от портокал тонизира тялото ни и му дава енергия за целия ден. Оказва се обаче, че освен хилядите ползи за добрия тонус и енергията, портокаловият сок има уникално влияние и върху цялостното ни здравословно състояние.

Една от огромните ползи на портокаловият сок е тази, че съдържа големи количества витамин С, който е жизненоважен за организма, но не може да бъде произведен от него по естествен начин. Витамин С предпазва тялото от ефектите на свободните радикали, които причиняват увреждане на тъканите.Внимание: Това е основният признак, че ви грози ранна смъртСърдечният ритъм в покой, равен на 75 удара в минута, удвоява риска от преждевременна смърт сред мъж…Apr 22 2019skafeto.com

Витамин С е също антиоксидант, който предотвратява много видове рак и особено рак на дебелото черво. Сокът съдържа и хесперидин, друг важен антиоксидант, който е свързан с намаляване на растежа на туморите.

Друго предимство на този антиоксидант е и осигуряване на нормалното функциониране на кръвоносните съдове, което е свързано с намален риск от сърдечни усложнения поради високо кръвно налягане.

Благодарение на витамин С, който сокът съдържа, също се повишава имунитетът. Чаша портокалов сок съдържа над 200% от витамин С, поради което се счита, че сокът предпазва от настинки и вируси.

Сокът от портокал е богат също на аскорбинова киселина, която е един от основните компоненти на колагена, а той е важен за предотвратяването на преждевременното стареене на клетките.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Сутрин или вечер да си вземем душ според учените?Взимането на душ е едно от ежедневните действия на човек, за да поддържа личната си хигиена на ниво.…Apr 21 2019skafeto.com


loading...